I sminkepungen til Synnøve Macody Lund

Skuespiller Synnøve Macody Lund (35) legger gjerne penger i gode hudprodukter. Sminken liker hun å holde så naturlig som mulig.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Favorittproduktet er Inmitable mascara fra Chanel og concealeren fra Dior.

- Mascaraen er alltid brunsvart, svart mascara blir for hardt. Concealer under øynene er jeg også fullstendig avhengig av, sier Synnøve til minMote.

Hun er aktuell med storfilmen «Hodejegerne» og har den siste tiden blitt et svært hett innslag på den røde løperen rundt om i landet. Suksessen har imidlertid ikke gjort skuespilleren mer jålete, og til hverdags bruker hun bare mascara, concealer og mineralpudder.

Når det kommer til hudpleie er Dermalogica det eneste Synnøve bruker og da er ikke prislappen viktig.

- Jeg kjøper favorittproduktene mine uansett pris og jeg bruker bare Dermalogicas hudpleie. Den er dyr, men når jeg merker at ting faktisk funker, hvilket egentlig er overraskende sjelden innen hudpleie, så tenker jeg ikke på det, sier hun.

På fest bruker hun heller ikke mye sminke, men litt tyngre øyne og gloss på leppene.

Til både fest og hverdags sverger hun til en fuktighetsspray for å holde huden frisk hele dagen.

- Mange synes at huden skal være så matt som mulig og at man skal pudre bort det blanke. Selv syns jeg det ser mye freshere ut om huden får skinne litt naturlig. Derfor sprayer jeg meg ofte med en hydrating spray fra Dermalogica etter jeg har sminket meg. Da blir man ikke så «made-up». Jeg liker egentlig ikke å se sminket ut, forklarer Synnøve.

Derfor mener hun selv at hun er en plage for sminkørene som jobber med henne.

- Jeg er blitt en gammel kjerring som kjenner fjeset mitt så godt at jeg begynner å ta over jobben deres sånn midtveis i prosessen. «Du må dra den linjen litt lenger ut på lokket eller så blir øyet mindre», er ting jeg klarer å lire av meg. De himler sikkert med øynene over meg når jeg ikke ser, men jeg er nå en gang av den oppfatning at hvis man først skal sminke seg så mye som de insisterer på er det for at man skal se optimal ut - samtidig må man få bevare seg selv, sier skuespilleren.

Se også:I sminkepungen til Whitney Port

Se også:I sminkepungen til Gabrielle

Se også:I sminkepungen til Maya Vik

Se også:I sminkepungen til Carola

Publisert: