Er BB Cream høstens beste pakkeløsning til ansiktet?

Denne sesongen skal et produkt alene utkonkurrere både foundation, serum, rynkekrem, solfaktor og fuktighetskrem til ansiktet - vet du hva BB Cream er?

Kosmetikkjungelen kan være forvirrende å orientere seg i, og det blir ikke lettere av at nye produkter med nye navn kommer på markedet. Denne høsten har såkalte BB Creams gjort sitt inntog i sminkeverdenen, og minMote forklarer deg nøyaktig hva kremen lover.

Dette er BB Cream:

BB står for Beauty Balm eller Blemish Balm. Kremen ble utviklet i Tyskland for å dekke til arr etter skjønnhetsoperasjoner i ansiktet, tok deretter Asia med storm og er nå godt i gang med å erobre vesten. Kremen lover å både pleie huden og skape en perfekt overflate. Poenget med en BB krem er at den skal fungere som et alt-i-ett produkt for fukt, beskyttelse, glød, glatthet og farge, og inneholder ofte silikon for å skape et silkeglatt resultat.

Slik bruker du en BB Cream:

En BB Cream kan brukes etter fuktighetskrem, eller erstatte den. Bruk fingertuppene eller en svamp til å påføre så den smelter inn i huden, akkurat som en flytende foundation. Det er vanskelig å gjøre feil, så lenge man er forsikret om at man har den rette fargen. Etterpå kan man gå over med en god concealer for å skjule blå ringer og eventuelle rødheter. Da skal du ha et perfekt og naturlig utgangspunkt.

Kilder: Youbeauty.com, makeupartist Therese Dombek og makeupartist Tom Greni

Lett produkt

- Det skal rett og lett være en drømmekrem, sier stylist og makeup-artist Tom Greni.

Makeup-artist og redaktør i sminkemagasinet ROGUE Therese Dombek forklarer at BB Cream er et lettere produkt enn en vanlig foundation.

- Det er uansett positivt at forbrukerne blir mer oppmerksomme på at det finnes lette foundationvarianter. Mange forbinder foundations med heldekkende sminkemasker, men en BB Cream er mye lettere, forklarer hun.

Tom Greni bruker gjerne BB Creams, men understreker at det passer best om man ikke har mange urenheter man vil dekke over.

- Dette er ikke en krem som skjuler kviser og røde prikker for eksempel. Den kan derimot brukes som underlag, og deretter kan du gå over med en concealer for å skjule det du vil og eventuelt pudre på blanke partier, forklarer han.

Han får støtte av Dombek, som mener BB Creams er best hvis man har problemfri eller tørr hud. Hun tror dessuten kremen har blitt så populær fordi den tilbyr en enkel løsning i nedgangstider.

- Dette er ikke egentlig et nytt produkt, men den siste tiden har de fleste merkene enten lansert eller relansert sine BB Creams. Det er et enkelt alternativ for forbrukeren, og jeg tror også at nedgangstidene har noe med saken å gjøre - ved kjøpe «ett produkt som gjør fem ting» sparer man både tid og penger. Vi rir helt klart på en BB-bølge om dagen, mener hun.

Skeptisk

Dombek mener imidlertid BB Creams ligner mistenkelig mye på fargede dagkremer. Hun mener dessuten man eventuelt bør velge en BB Cream som finnes i forskjellige farger, framfor kremene som skal passe til alle.

- Den oppfører seg nesten likt som en dagkrem med litt farge. Dessuten er jeg skeptisk til «en farge for alle»-konseptet, velg heller en krem med en farge som passer til deg, oppfordrer hun.

Selv bruker hun heller en farget dagkrem eller en lett foundation med solfaktor, og sier hun ikke har hatt noen «halleluja»--opplevelse med BB Creams enda.

CC Cream?

Og selv om man knapt har skjønt hva en BB Cream er, er kosmetikkprodusentene som alltid et steg foran. Ifølge skjønnhetsnettstedet Youbeauty.com er oppfølgerkremen CC Cream det neste store i sminkeverdenen. CC står for «color control», eller «fargekontroll» på norsk, og skal rett og slett være en BB Cream med superkrefter – flere pleiende ingredienser og bedre dekkevne.

Ifølge nettbutikken Refinery29 har allerede Chanel gjort alt klart for å lansere sin CC Cream i Asia, mens amerikanske Olay snart lanserer sin versjon i USA.

Les også:

Seks ansiktsmasker du kan lage hjemme

Redd vinterhuden med ansiktsoljer

Slik skjuler du sporene etter gårsdagens fest

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?