Charlotte skal finne Norges nye superstylist på TV

Charlotte Thorstvedt (26) kjenner på nervene når hun i dag gjør comeback som programleder i stylistkonkurransen «Stylistene».

Martine Lunder Brenne
Publisert:

- Jeg blir fortsatt nervøs av tanken på å være på skjermen, så jeg håper virkelig at folk liker det, sier Thorstvedt til VG.

Hun er både dommer og programleder i stylistkonkurransen som har premiere i kveld på TVNorge-kanalen Fem og VGTV i kveld.

«Stylistene» har premiere på Fem klokken 22.30 i kveld. Du kan også se episoden på VGTV fra klokken 18.00.

- Divanykker og attitude

I «Stylistene» skal Thorstvedt og fagjuryen bestående av minMote-leder Sonia Huanca Vold, stylist Storm Pedersen og stylistskole-gründer Helene Falk, finne Norges nye styliststjerne.

Programmet spilles inn i Stockholm, hvor ti håpefulle deltagere skal gjennom en rekke oppgaver som å style kjendiser og finne nye trender. Hver uke må én deltager pakke sakene og reise hjem, før én vinner står igjen.

- Jeg kan røpe at de er en veldig variert gjeng - se opp for både divanykker og «attitude», ler Thorstvedt.

Den moteinteresserte 26-åringen hun slo gjennom som 18-åring som programleder for MTV, men er ikke helt motstandsdyktig for kritikk av den grunn.

- Det er selvsagt ikke noe gøy hvis kritikere og seerne slakter programmet, men jeg tror dette vil slå an, sier hun.

Dobbeltrolle

Thorstvedt har jobbet mye med balansen mellom å være støttende programleder og kritisk dommer, men har aldri vært i tvil om hvilke kvaliteter hun ser etter.

- En person som er kreativ, fantasifull, uredd og nyskapende. Også må man være organisert, det har jeg lært i den nye jobben min, ler hun.

I TV-pausen har Charlotte blant annet tatt en master i sosialantropologi i London, og for et halvt år siden tok hun fatt på jobben som moteredaktør i det norske magasinet Det Nye. For kort tid siden ble dessuten Charlotte singel etter halvannet år i et forhold med komiker Henrik Thodesen.

Hun ønsker ikke å svare på spørsmål om bruddet, men vil mye heller snakke om den nye jobben.

- Jeg har alltid drømt om en sånn jobb, og det er egentlig en ære å få smykke seg med den tittelen.

Fikk hard medfart

Dette blir Thorstvedts første TV-prosjekt siden hun ledet TV2-satsningen «X Factor» alene i 2009.

Programmet slet med laber mottakelse hos publikum og kritikere, som pekte på den da 23 år gamle Charlotte som en av årsakene.

- Det har vært veldig deilig å ikke være på TV! Jeg trengte virkelig å senke skuldrene og ikke tenke på at tusenvis av mennesker skulle se på meg hver uke, og det har jeg fått. Nå er jeg klar igjen, sier Thorstvedt til VG.

Hektisk liv

Mens «Stylistene» ruller og går, har Charlotte et halvt år igjen i jobben som moteredaktør. Deretter utelukker hun ikke at vi får se mer av henne på TV-skjermen.

- Ting har en tendens til å bare dukke opp i livet mitt. Da jeg nesten var ferdig i London fikk jeg litt sånn «oi, hva skal jeg egentlig gjøre nå», men så rakk jeg bare å ha en kort ferie før jeg ble med på «Stylistene» også bar det videre til Det Nye-jobben.

På tross av at hun savner London, blir det neppe noe comeback i den engelske hovedstaden. Et nytt utenlandsopphold er hun derimot klar for.

- Jeg har en drøm om å prøve å bo i New York. Jeg tar det som det kommer.

- Enorm mulighet

Sonia Huanca Vold er et av jurymedlemmene som har valgt ut hvilke deltagere som skal sendes hjem - og hvem som stikker av med seieren til slutt.

- Mange drømmer om å bli stylist og derfor er det tøff konkurranse om jobbene. «Stylistene»-deltakerne har i tillegg til eksponering fått en enorm mulighet til å knytte kontakter i bransjen og prøve seg på reelle oppdrag, sier hun.

Hun mener TV-konkurransen byr på realistiske jobboppdrag for deltagerne, og at de har jobbet under stort press under innspillingen.

- Mens noen av oppgave de fikk kunne vært helt «vanlige» jobber i det virkelige liv, fungerte andre oppgaver som tester på hvor godt de håndterte stress, forklarer hun. Selv har Vold sett etter en stylist som klarer å balansere det kreative med det kommersielle.

Dette er deltagerne:

Publisert:

Finn mer innhold om: