Sexy eller griseharry - pass på når du bruker blå sminke

FLOTT OG IKKE FULLT SÅ HOT I BLÅTT: Det er mange måter å legge blå øyenskygge på. Vi foretrekker Keira Knightleys måte fremfor Katy Perrys. Leppepomade fra Rodin, 220 kr. Blå kajal fra Estèe Lauder, 215 kr. Kremøyenskygge i fargen Apparition fra Chanel, 300 kr. Sminkekost fra The Body Shop, 89 kr. Leppestift i fargen Jealous Coral fra YSL, 290 kr. Maskara far Max Faxtor, 169 kr. Foto: NTB Scanpix / Produsentene.

Blå øyenskygge er trendy igjen. minMote viser deg hvordan du mestrer du sminke-looken.

Ingrid Bruvik
Publisert:

På 80-tallet var blå øyenskygge på sitt mest populære, og siden den gang har vi sett fargen dukke opp på modeller og kjendiser med jevne mellomrom. Men ikke alle har vært like heldige med sluttresultatet. Blå øyensminke kan bli både supersexy og griseharry, så det gjelder å holde tugen rett i munnen når du står foran sminkespeilet.

Les minMotes steg-for-steg-guide nederst i saken.

For å få et flatterende resultat, må du unngå å havne i samme felle som Katy Perry - som har kjørt på med flere blåtoner, falske vipper og knallfarget leppestift.

En god kilde til øyensminkeinspirasjon er derimot Marc by Marc Jacobs vårvisning. Der hadde modellene blitt utstyrt med med blå øyenskygge og rufsete hår. Resten av sminken var nedtonet, slik at uttrykket ble friskt og moderne.

En annen som mestrer sminke-looken er motestjerneskuddet og skuespiller Lupita Nyong’o. Hennes sminkekombinasjon av blått, gult og turkis var en vinner på den røde løperen under SAG Awards.

Moteikon og skuespiller Keira Knightley er også blant dem som har kastet seg på trenden. I forrige uke stilte hun opp på Los Angeles-premieren av sin nye film «Jack Ryan: Shadow Recruit» med et mørkeblått katteblikk som fikk øynene hennes til å skinne.

KLEDELIG TIL ALLE HUDTONER: Samtlige modeller hadde fått blå øyenskygge på Marc By Marc Jacobs vår- og sommervisning. Foto: NTB Scanpix

Slik legger du Keira Knightley-sminken:

1. For å få en god base til øyenskyggen er det lurt og legge en higlighter eller concealer på og under øyelokket. Da sitter øyenskyggen bedre og du unngår at den striper seg.

2. Legg deretter en mørkeblå kajal rundt hele øyet, langs vippene og inn på våtkanten. Ikke vær bekymret for fasongen. Alle har forskjellige øyne så det blir aldri helt likt hos alle. Når du har ønsket fasong er det tid for å duse ut streken. Bruk en myk børste og trykk lineren helt ned til vipperoten slik at du unngår «hull» i sminken.

3. Du kan velge om du vil jobbe med kremskygge eller pudderskygge, men skal du få en sterk farge er en godt pigmentert kremskygge å anbefale. Fargen «dytter» du på med en pensel litt og litt, til du har fargestyrken du ønsker. Bruk deretter en ren kost og blend fargen ut og opp.

4. Legg kun ett lag maskara, og unngå falske vipper, slik at stilen ikke blir for vampete.

5. For å få en moderne utgave av det blåsotede blikket, bør du unngå for sterke bryn. Børst brynene på plass og bruk kun en farget øyenbrynsgelé. Avslutt sminken med en leppestift i samme farge som leppene dine. Da unngår du at øyne og lepper konkurrerer med hverandre.

Hot og not i blått - se og lær:

SLIK: Blå øyensminke kan legges på flere ulike måter. Skuespiller Allison Williams' makeupartist ser ut til å ha full kontroll. Foto: Getty Images
IKKE SLIK: Skuespiller Catherine Zeta-Jones er ikke like heldig med sin blå øyensminke. Foto: Getty Images
Publisert: