Nyheter

Kle deg i sukkersøte pasteller - vårens mest trendy jakke

CHIC: Den tyske motebloggeren Sarah Eichorn kombinerte den pudderrosa kåpen fra Topshop til et helsort antrekk under moteuken i Berlin i januar. Pudderrosa kåpe fra By Malene Birger, 3 699 kr. Lyseblå kåpe fra Zara, 1395 kr. Kremhvit jakke fra Selected Femme, 599,95 kr. Foto: Getty Images / Produsentene
  • Martine Haug Nysether
Publisert:

Gå våren lyst i møte med en jakke i sesongens lekreste farger.

Fashionistaer og bloggere har for lengst lagt sin elsk på de sarte og delikate pastellfargene. Spesielt den rosa kåpen har vært en gjenganger under moteukene den siste tiden.

Sjefredaktør Celine Aagaard i StyleMag var en av de som sverget til en litt mørkere variant av den pudderrosa kåpen under moteuken i København. Hun forteller at pastellfarger er en stor del av motebildet denne sesongen.

- Til våren kommer det mye kremhvitt, lyseblått og pudderrosa toner – og det er en super måte å sette litt farge på hverdagen, sier Aagaard til minMote.

Fra rocka til sukkersøtt

Redaktøren anbefaler å kombinere jakken med lyse jeans og en elegant veske dersom du ønsker et sofistikert uttrykk, eller en sort veske og skinn dersom du foretrekker en røffere stil.

- Personlig ville jeg stylet pastelljakken med et par boyfriend jeans og en enkel hvit singlet slik at det ikke blir for sukkersøtt. Ønsker man en strammere look, kan du style den med en elegant hvit bluse og lyse jeans, sier hun.

SUKKERSØT: Pudderrosa kåpe fra Mango, 1299 kr. Kremhvit blazer fra Vila hos Nelly, 299 kr. Rosa kåpe fra Vivikes, 999 kr. Pudderrosa kåpe i ull fra River Island, ca. 895 kr. Foto: Produsentene

Idet snøen smelter og temperaturen stiger, er det fort gjort å falle for fristelsen til å kle av seg for mye. Hold både stilen og varmen ved å bytte ut den tykke boblejakken med en feminin og tynn ullkåpe, som fint kan brukes gjennom hele våren.

Kontraster

Selv om pasteller er for fullt tilbake i motebildet, er det ikke dermed sagt at du skal kle deg i de sukkersøte fargene fra topp til tå.

- Den nye trenden til våren er å bryte pastellene med andre sterke farger. Farger som går mye igjen i vår- og sommervisningene er sterke oransje og grønne farger. Bruk gjerne knallrosa bukser og oransje skjorte under en pastelljakke, sier stylist Linda Wickmann til minMote.

Hvis du ikke er så glad i å kombinere mange sterke farger i ett og samme antrekk, anbefaler Wickmann å bruke den sukkersøte jakken til mørke farger.

- Er du litt mer basic i klesstilen er det fint å bruke jakken til et helt sort antrekk. Sort er veldig sterkt i motebildet til våren - og det harde er en kul kontrast til pastellen, sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Trender
  2. Jakker
  3. Våren 2014
  4. Farger

Relaterte artikler

NYHETER

Unngå pastelltabbene - fem regler du må kunne

MOTE

Slik styler du «boyfriend»-jeansen - 4 ulike antrekk

NYHETER

5 gode grunner til å kle deg i vårens blåtoner

NYHETER

Slik får du Chanel-stilen på budsjett

MOTE

Her er vårens fineste løpesko

NYHETER

5 gensere i vårens kuleste knallfarger

NYHETER

Slik får du designersneakers på budsjett