Velg matte lepper i høst

Det er ingen grunn til å finne fram lipglossen igjen på en stund, det er fortsatt matte lepper som gjelder. Her er tipsene til hvordan du kombinerer de matte leppene med best resultat.

Mari Glans
Publisert:

De siste sesongene har tendensen vært tydelig, leppene skal være matte. I høst kan man leke seg med farger på leppene, alt fra rødt, rosa, plomme, hudfarger og til og med dyplilla lepper. Men felles for alle fargene er at leppene skal være matte.

Også stylist Jan Thomas håper flere legger bort lipglossen fremover. - Det skal ikke være gloss på leppene

Trenden med matte lepper er kommet for å vare en stund, også på visningene for neste vår og sommer ble det vist matte lepper på catwalken.

Slik bruker du matt leppestift

Selv om leppene skal være matte, skal de ikke se tørre ut. Matte leppestifter vil tydeliggjøre alle tegn til tørre eller flassete lepper, så det er viktig å pleie leppene godt i forkant. Skrubb leppene med en peelingkrem eller en tannbørste. Et annet tips er å leppe leppepomade på leppene og la den virke en stund før du skrubber leppene lett med et håndkle. Avslutt med en god leppepomade.

Om vinteren gjelder det også å bruke riktig leppepleie. Unngå leppepomader som inneholder fyllstoffer som mineralolje, de vil på sikt gjøre leppene mer tørre og såre.

Et tips er å legge et tynt lag leppepomade på leppene før du legger leppestiften. På den måten unngår du at leppene ser tørre ut, uten å ødelegge den matte effekten.

MinMote.no - Norges største moteside

Om du bruker en leppestift i en kraftig farge, er det lurt å tegne opp leppene med en lipliner først for ekstra holdbarhet. Men bruk en lipliner i samme farge som leppestiften, og fyll inn hele munnen med liplineren og ikke bare marker konturen på leppene. På den måten unngår du å få en synlig strek rundt leppene etterhvert som leppestiften slites av.

En leppestiftbase kan også være et godt alternativ for å få leppestiften til å sitte, men pass på at resultatet ikke blir for tørt.

Baseprodukter kan redde sminken din!Les mer om de forskjellige sminkebasene her!

Balanser sminken

For at helhetsinntrykket ikke skal bli for matt, er det lurt å balansere ansiktet med noen mindre matte elementer når du har matte lepper. For eksempel kan en øyenskygge med skimmer bidra til å gjøre uttrykket friskere. Det er også fint å bruke matte lepper og øyenskygge med en blankere hud, slik som Megan Fox på bildet over.

Om du synes at matte leppestifter blir for dramatisk, er det fint å klappe leppestiften forsiktig på leppene med fingrene. Slik får du et mer naturlig og mindre hardt resultat, men likevel den matte finishen på leppene.

Vil du legge leppestift perfekt?Les vår leppestift-guide!

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert:

Finn mer innhold om: