Slik velger du riktig solpudder

Solpudder er et must i mange jenters sminkepung om våren. Få et perfekt resultat ved å finne et solpudder som passer din hudtone.

Mari Glans
Publisert:

Solpudder kan være din beste venn, men også din verste fiende. Det er det perfekte produktet for å få glød og farge i et blekt ansikt, men det fort gjort å gjøre feil slik at resultatet blir alt annet enn naturlig solkysset. Her er tipsene til hvordan du velger riktig solpudder.

Lyse hudtoner

De med lyse hudtoner bør være ekstra forsiktige ved bruk av solpudder. På en lys hud vil solpudder komme ekstra godt fram, og dette inkluderer uønskede skjolder og ujevnheter. Regelen er at de med lys hud, alltid bør velge de lyseste nyansene. Når det gjelder solpudder bør man gå maksimalt to nyanser mørkere enn sin egen hudtone. Om valget står mellom to farger, bør du alltid velge den lyseste. Sats på gyldne nyanser, som honning og varme beigetoner. Det går også an å bruke et vanlig pudder som er én til to nyanser mørkere enn huden din.

Poenget er å gjøre huden litt gyldnere enn den er, du vil ikke kunne sminke deg selv brunere uten å få et unaturlig resultat. Prøv alltid solpudderet på kjevebenet før du kjøper, fargen skal se solbrun og gylden ut, og ikke grumsete.

Lær å legge solpudder med Sminkeskolen!Se Sminkeskolen her!

Medium hudtoner

De som har medium hudtoner har mange flere valgmuligheter når det gjelder solpudder. Selv om du har varme eller kalde (oliven) undertoner i huden, er poenget med solpudderet å få en varm og solkysset glød i aniktet. Derfor bør man velge gyldne nyanser, og velge blant den mellomfargede skalaen av solpudder. Teracottanyanser, bronse og kobber er flotte farger. Om du har kalde undertoner kan du velge farger som heller litt mot fersken.

Velg gjerne solpudder som er todelte med to forskjellige nyanser, eller som inneholder en kombinasjon av flere farger slik at du kan tilpasse fargen perfekt til huden din. Her gjelder også regelen om å gå to nyanser mørkere enn din naturlige hudfarge. Unngå de lyseste fargene av solpudder og de som heller mot rosa, de gir ofte et grålig og utvasket resultat på medium hudtoner.

Slik legger du perfekt solpudder!Få påføringstips her!

Mørke hudtoner

For mørke hudtoner gjelder det å finne et solpudder som er mørkt nok og med varme pigmenter, for å unngå at huden ser grå ut. Dype kobbertoner og magentafarger er nyanser som ofte kler mørke hudtoner. Her i Norge kan det være en utfordring å finne solpuddere som er mørke nok, så her kan det lønne seg å kjøpe på utenlandske nettbutikker. Få tips til nettbutikker for sminke her!

Unngå sminkefella! Ikke bruk for mye!

Tips og triks

Skimrende eller matt? På dagtid vil nok et matt solpudder gi det beste resultatet. Om du har fine linjer, rynker eller sliter med ujevnheter og kviser, bør du også bruke et matt solpudder. Skimmer vil nemlig framheve dette.

Less is more! Påfør alltid litt og litt, og gjør det i flere omganger. Det er mye bedre enn å ta for mye første gangen og for så å slite med å ta det av igjen. Legg alltid litt mindre enn du tror du trenger.

For å forsikre deg om at du ikke tar en overdose solpudder, legg det alltid i naturlig dagslys. Om du ikke har naturlig dagslys på badet, sjekk alltid resultatet ved vinduet før du går ut.

Hvis uhellet er ute og solpudderet ser for mørkt eller for mye ut på huden din, bruk en ren pudderkost og dypp den i løst transparent pudder. Snurr børsten i sirkler over huden for å softe ut fargen.

Unngå å bruke ferskenfarget rouge med solpudderet, det kan få de gyldne tonene i solpudderet til å se orange ut.

Ikke overdriv med solpudder om du ønsker en dypere farge. Bruk heller en flytende bronser først, bland den enten ut i foundationen eller bruk den direkte i ansiktet. Så kan du legge solpudder som normalt over.

Om solpudderet er helt matt er det fint med litt highlighter over kinnbeina til kveldsbruk.

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Kjøp produktene på nett!De beste nettbutikkene for sminke

Den vanligste sminkefeilen vi gjør! Finn ut hva det er her!

Vil du ha drømmehåret?Slik får du superhot hår!

Publisert:

Finn mer innhold om: