Kollagen kan redde føtter i høye hæler

I festsesongen drømmer mange om å kunne gå på høye hæler hele kvelden uten å få vondt i føttene. Det har ført til en ny skjønnhetstrend hvor man sprøyter inn kollagen i tåballene for å dempe smertene.

Mari Glans
Publisert:

Den britiske avisen Daily Mail melder at trenden med skyhøye hæler har ført til at flere og flere kvinner får utført inngrepet, hvor kollagen blir sprøytet inn i tåballene for å polstre dem mot belastningen som påføres når man bruker høye hæler. Britiske leger forteller at andelen kvinner som får utført inngrepet har blitt femdoblet det siste året.

I plastisk kirurgi brukes injeksjoner med kollagen vanligvis for å fylle ut rynker i ansiktet og forstørre leppene. Kollagenet brytes naturlig ned i kroppen, og trenger ikke å fjernes igjen etter injeksjonen.

Inngrepet går ut på at kollagenproteinet blir sprøytet inn i tåballene. Effekten varer i to-tre måneder, og koster 240 britiske pund, altså rundt 2300 norske kroner.

Liker du høye hæler?Her er ti høye partysko

Svimlende høye hæler

Kirurger ved Harley Medical Group i Storbrittania sier til Daily Mail at flere og flere kvinner får inngrepet gjort i tiden før jul.

- Pasientene får vanligvis slike typer inngrep gjort før jul, slik at de er klare for festsesongen. I år har vi mottatt veldig mange forespørsel for fotinjeksjoner for å redusere smerter forårsaket av svimlende høye hæler, sier kirurg Nick Milojevic til Daily Mail.

Dette er ikke noe nytt i skjønnhetsbransjen, fotinjeksjoner har vært populært i USA en stund, men har først nå begynt å bli stort i Europa. De siste årene har de høye hælene på sko blitt høyere og høyere. I fjor lanserte skodesigner Christian Louboutin stiletthæler som er over 20 cm høye, og det vil naturligvis være smertefullt å følge denne skomoten etter noen timer ute på byen.

Her er alt du trenger til julebordet!Den ultimate partyguiden

Relevante artikler videre:

Populære designerkjoler!Stjernene elsker Victorias kjoler

Trender til fest!Sort, pudder og paljetter

« Den lille sorte» passer uansett.Les saken her!

Formfull?Mote for store størrelser

Publisert:

Finn mer innhold om: