Julie Josephine Blystad sluttet i jobben for å lage den perfekte hvite t-skjorten

SATSET PÅ DESIGNDRØMMEN: Julie Josephine Blystad kan ikke tegne, men det var ikke noe hinder da hun lanserte sitt eget merke. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

Designeren hadde ikke moteerfaring da hun valgte å satse på å lage baseplaggene enhver kvinne trenger. 

Maiken Svendsen
Publisert:

Julie Josephine Blystad (30) er utdannet økonom med en master i finans, men har alltid lett etter den perfekte hvite t-skjorten. Etter studiene i Edinburgh startet hun å jobbe i et konsulentfirma.

- Der jeg kjedet livet av meg, ler Blystad.

Etter kun to år som konsulent skiftet hun beite, inn i motebransjen. Hun var med å starte YME, og midt blant alle de «crazy» klærne med mange farger og mønstre innså hun at folk alltid leter etter de perfekte baseplaggene.

– Da var det på tide at jeg gjorde det jeg hadde tenkt på i så mange år, forteller hun.

Med hjelp av Johan Ringdal og Anders Dahl som startet kallosjselskapet Swims begynte ballen å rulle.

– Jeg kan jo ikke tegne, så jeg fikk kontakt med en mønsterdesigner. Vi satt da og klipte og testet på en mannekengdukke. Tilslutt hadde vi tegningen av en t-skjorte og en skjorte, og det var det jeg startet med, forteller hun.

TILBEHØR

Lager øredobbene kjendisene elsker

Folk ønsker å kjenne på klærne

To og et halvt år senere har hun en nettbutikk, en fysisk butikk på Frogner og varene sine inne i en rekke andre butikker.

– Jeg trodde egentlig at folk ville se at disse plaggene var perfekte på nett, men jeg så raskt at de har et behov for å kjenne på dem, forklarer hun.

HOLDER SEG I SKINNET: Julie Josephine Blystad utelukker ikke at hun vil lage flere plagg i fremtiden, men er tydelig på at hun holder seg til de anvendelige baseplaggene. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

Selv om designeren har fått gode tilbakemeldinger på merket, forteller hun at det har tatt tid å få klærne ut til folket.

– Jeg har jobbet masse for å få folk til å oppdage det, like det og snakke om det. Først etter omtrent ett år så jeg at ballen begynte å rulle i riktig retning, sier hun.

Samtidig har hun vært sikker i sin sak og har hatt troen på produktet sitt. Hun innrømmer likevel at hun må holde seg litt i skinnet.

– Julie Josephine skal være enkle baseplagg i god kvalitet, men så trenger man en kjole eller en blazer eller et skjørt i basegarderoben. Derfor må jeg minne meg selv på hva merket skal være. Om jeg skal lage noe annet i fremtiden så skal det være den klassiske lille sorte kjolen du kan bruke til alt, forklarer hun.

NYHETER

Supermodell valgte nok en gang norsk design

Opplever folk som betalingsvillige

UTVIKLING: Den hvite skjorten har fått flere varianter gjennom kolleksjonene. Foto: Janne Rugland

Nå har hun lansert sin fjerde kolleksjon. Dermed har hun tre forskjellige skjorter, t-skjorter, langermede gensere og pologensere, alle plaggene i forskjellige farger. Prisen varierer fra 800 for en t-skjorte til 1800 for en skjorte.

– Mange er villig til å betale det, men det kommer litt an på alder. De yngre er ofte innom flere ganger før de kjøper noe, mens eldre damer tenker mindre over prisen, sier hun.

Men hun er opptatt av at plaggene skal tåle både vask og bruk uten at de blir slaskete. Bomullet er fra Italia, t-skjortene sys i Tyrkia og skjortene i Litauen.

– Jeg kunne produsert det i India, men da vet du ikke like sikkert hvem som jobber der og hva de får betalt. I Europa føler jeg det er mer på stell, de som jobber der får ordentlig betalt og plaggene er i god kvalitet, mener hun.

NYHETER

– Det var en mental påkjenning

– Da tror du at livet ditt er over

Blystad forteller at det er flest økonomer og advokater i familien, dermed var det ikke forventet at hun skulle begynne i motebransjen.

– De har lært meg at det er viktig å tørre og satse. Om man gjør noe man brenner for så blir man god i det, forteller hun.

MUST HAVE: En svart høyhalser anbefaler Julie Josephine Blystad at man har i basegarderoben. Foto: Janne Rugland.

– De har gitt meg mange gode råd, som at jeg ikke må la meg stresse, og at ting ikke alltid går som man tror, legger hun til.

Designeren mener at hun er en person som lar seg stresse lett, men at ved hjelp av lister så klarer hun å beholde roen.

– Ting vil ikke gå helt etter planen, og du vil få produkter tilbake fra fabrikken som ser helt forferdelig ut, men selv om du der og da tror at livet ditt er over så løser det seg alltid, sier hun.

30-åringen må innimellom ta et steg tilbake så hun ser hva hun har oppnådd.

– Jeg har jo oppnådd drømmen, men fra dag til dag er det mye jobb mot nye mål. Du glemmer litt alt du faktisk har oppnådd, sier hun.

– Men jeg har ett stort mål jeg tvinger meg selv til å si høyt og det er at jeg skal inn på Barney’s i New York, når det skjer vet jeg ikke, men dit skal jeg, slår hun fast med ett smil.

NYHETER

Slik var det å gå i Victoria's Secret Showet

Julie Josephine Blystads tips til basegaredroben:

• Du kommer langt om du har en hvit t-skjorte, en hvit skjorte og en svart høyhalser. Det passer til alle anledninger og kan sprites opp og tones ned alt etter som.

• En hvit t-skjorte bør være passe tykk, og ikke gjennomsiktig. Du skal ikke trenge å holde inne magen når du prøver en t-skjorte, men den skal flyte fint på kroppen. Pass også på at den kutter midt på overarmen, da ser du slankere ut.

• En hvit skjorte skal heller ikke være gjennomsiktig siden mange bruker den på jobben. Jeg liker at skjorten er rett slik at man både kan ha den nedi et skjørt, men også bruke den til jeans.

Publisert: