Michelle Obama får skryt av moteguru Anna Wintour

Vogueredaktøren Anna Wintour (63) snakker varmt om

Jennifer Bråthen
Publisert:

Michelle Obamas (48) klesstil.

Redaktøren i det amerikanske motemagasinet er ikke kjent for å dele ut superlativer til gud og hvermann, men i forbindelse med lanseringen av HBO-dokumentaren «In Vogue: The Editor's Eye» skryter hun av førstedame Michelle Obamas klesstil, melder The Telegraph.

Redaktøren mener folket kan takke Michelle Obama for at mote er mer tilgjengelig.

– Ser man tilbake i historien på rekken av førstedamer var de som regel iført dresser og ballkjoler. Nå har vi en førstedame som bruker klær fra J.Crew, Thakoon og Azzedine Alaïa, sier Wintour og legger til:

– Hun har forandret hvordan amerikanske kvinner ser på mote.

I intervjuet kommer det også frem at hun setter stor pris på de ulike designersamarbeidene de eksklusive motehusene gjør med kjedebutikkene.

– Mote i dag er mer tilgjengelig enn noen gang. Nå jobber alle designerne med kjedebutikker som H&M og Target. Det er fantastisk, sier Wintour til nettstedet.

LES OGSÅ: I dag fyller hun 48 – se Michelle Obamas beste moteøyeblikk

Det er ikke bare moteredaktøren som har lagt merke til Michelle Obamas klesstil og valg av antrekk, for førstedamen er ofte omtalt i mediene.

Da Michelle Obama delte ut pris til Taylor Swift i forbindelse med Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards tidligere i år var hun iført et lekent antrekk bestående av metalliske smale skinnbukser, paljett-tunika og sorte spisse pumps. Antrekket, som var designet av den amerikanske designeren Wes Gordon, fikk mye oppmerksomhet.

«Dette antrekket kunne vi sett for oss på Swift og ikke førstedamen, men når det kommer til mote er Michelle Obama alltid full av overraskelser», skriver nettstedet Huffingtonpost.

Obamas antrekk kommenteres også hyppig på Mrs.O.com - en blogg som drives av førstedamens ivrige fans.

LES OGSÅ: «Farmen»-Jon har brukt 48.000 kroner på Botox

LES OGSÅ: Costume får krass etikk-kritikk

Publisert:

Finn mer innhold om: