Inspirasjon, scrolling og likes: Instagram fyller 10 år

STÅR FOR REKORDER: Kim Kardashian og Kylie Jenner har hatt flere Instagram-rekorder i appens levetid. Foto: Danny Moloshok/Reuters.
STÅR FOR REKORDER: Kim Kardashian og Kylie Jenner har hatt flere Instagram-rekorder i appens levetid. Foto: Danny Moloshok/Reuters.

Dette er ti Insta-øyeblikk vi aldri glemmer

I oktober fyller Instagram ti år, og vi feirer med en tur ned memory lane. Det har vært kniving om likes-rekorder, uventede nyheter og engasjement. Her er ti Instagram-øyeblikk vi ikke glemmer.

1. Tidenes selfie?

Denne Oscar-selfien fra 2014 tok selfien til nye høyder.

2. Kimyes bryllupsbilde

Bildet av nygifte Kim Kardashian og Kanye West foran en blomstervegg i 2014 var lenge et av Instagrams mest likte.

3. Kendalls hjertehår

Følgerne gikk amok med like-knappen da Kendall Jenner postet dette bildet med hjertehår.

4. Selena Gomez reklame-vinner

Vi tipper at både Coca-Cola og Selena Gomez var fornøyde da dette bildet satte like-rekord på Instagram i 2016, og med det dyttet Kendall Jenner ned fra førsteplassen.

5. Queen Bey annonserte graviditeten

I 2017 viste Beyoncé hvem som er dronningen av Instagram da hun annonserte at hun og ektemannen Jay Z ventet tvillinger. Helt low key:

6. Mette-Marit og Haakon på Halloween

Et av de norske insta-øyeblikkene vi ikke glemmer er da kronprinsessen og kronprinsen poserte i disse kostymene inspirert av filmen «The Royal Tenenbaums» til halloween i 2019. «JEG KAN IKKE TRO HVOR EPISK DETTE ER», skrev Gwyneth Paltrow i en kommentar til bildet, og vi er ikke uenige.

untitled link

7. Kylie Jenners navnevalg

Kardashian/Jenner-klanen har flere av Instagrams mest likte bilder. Et av Kylie Jenners bilder mest likte bilder er av en liten babyhånd. Jenner holdt lenge graviditeten skjult, og noen dager etter at hun fortalte at hun hadde blitt mor, annonserte hun at den nyfødte datteren hadde fått navnet Stormi Webster.

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

8. Gjenforeningen over alle gjenforeninger

Jennifer Aniston dukket først opp på Instagram i 2019, og det med et smell. Hun postet en gjenforenings-selfie med gjengen fra «Friends», og bildet ble raskt et av plattformens mest likte bilder.

9. Et egg eide oss alle

I 2019 gikk egget viralt og ble tidenes mest likte bilde på Instagram med nesten 55 millioner likes.

10. Blackout tuesday

Lekre bilder, likes og deling kan kanskje skape engasjement, men lite har påvirket så mye som blackout tuesday tidligere i år da nærmest «hele Instagram» gikk i svart for å ta avstand fra rasisme.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?