Norske toppbloggere: - Retusjerer bare litt

RETUSJERER LITT: Toppbloggerne Elise Bahia Gabrielsen (til venstre) bak bloggen Livingdoll og Anette Haga (til høyre) bak bloggen Nettenestea sier at de ikke retusjerer mye på utseende sitt. Linn Seljeset bak bloggen Fashionjunkiie la tidligere i høst ut et Instagrambilde der hun latterliggjør bilderetusjeringstrenden. Foto: Elise Gabrielsen/ Linn Seljeset/ Anette Haga

Norske motebloggere hevder de ikke følger trenden med å retusjere kraftig på utseende for å fremstå penere og bedre i sosiale medier.

MinMote
Publisert:

– Jeg har aldri fikset på størrelse eller kropp, sier blogger Elise Gabrielsen bak bloggen Livingdoll.

Av ODA MARIE MIDBØE og SONIA HUANCA VOLD

minMote har i dag omtalt den stadig økende mobiltrenden der retusjeringsapper er i vinden som aldri før. Appene gir deg mulighet til å retusjere bilder ved å blant annet å forminske nesen, få lengre øyevipper, gjøre ansiktet smalere og øynene større.

Elise Gabrielsen bak bloggen Livingdoll har siden 2009 blogget om mote og reise. Selv forklarer Gabrielsen at hun ikke benytter seg av mobilapper for å retusjere bilder, men at hun bruker et gratisprogram på nettet for å forbedre bildene hun deler med sine mange tusen lesere.

– Jeg retusjerer lyset og fargene i bildet med et gratisprogram. Jeg retusjerer også huden min, for eksempel ved å ta bort urenheter. Dessuten kan jeg også gjøre øynene klarere, sier Gabrielsen til minMote, og legger til:

– På flere av bildene mine bruker jeg sirkellinser som gjør at øyene ser større ut.

ALDRI RETUSJERT KROPPEN: Blogger Elise Gabrielsen opplever at mange av leserne tror hun retusjerer både øyne, nese og kropp, men sier hun aldri fikser på mer enn enkel basisretusjering. Foto: Elise Gabrielsen

– Aldri fikset på størrelse

Flere av Gabrielsens lesere har påstått at den etablerte bloggeren retusjerer både øyne, nese og kroppen sin på bildene som deles på bloggen og på Instagram. Det sier 24-åringen som har sin hovedbase i Bergen at ikke stemmer.

– Jeg har aldri fikset på størrelse eller retusjert kroppen min. Jeg gjør meg ikke tynnere, det ser jeg ikke som nødvendig, sier hun.

Selv mener hun det må være opp til hver enkelt om de vil bruke redigeringsprogrammer som de populære appene eller ikke.

– Familie og venner vil uansett vite hvordan man ser ut. Men det er synd hvis det skal føre til et større skjønnhetspress, sier hun.

Fikser bare småting

Annette Haga, bak motebloggen NetteNestea, forteller at hun aldri har prøvd retusjerings-appene på mobilen. Hun mener det må være opp til hver enkelt om man skal benytte seg av dem eller ikke.

– Det er helt greit hvis folk vil fjerne en kvise eller to, men man lyver jo for seg selv og andre om man endrer for mye. Det beste er nok å moderere seg, hvis ikke kan det plutselig bli vanskelig å gå ut døren og vise hvordan man egentlig ser ut, sier hun til minMote.

FIKSER BARE SMÅTING: Anette Haga bak bloggen NetteNestea mener retusjeringen hun gjør på sine bilder på ingen måte er noen totalforvandling. Foto: Anette Haga/ Nettenestea

Haga forteller at hun retusjerer bloggbildene av seg selv ved hjelp av Photoshop på datamaskinen.

– Jeg er veldig rutinert, så det går veldig kjapt. Jeg fikser bare på småting, som for eksempel ujevn hud. Det blir på ingen måte en totalforvandlig. Det går mest på kontrast og farger, forklarer hun.

Haga sier hun er bevisst på at hun er et forbilde, og innrømmer at hun selv ikke alltid klarer å relatere seg til «glansbildelivene» til andre bloggere.

– Derfor har jeg i det siste prøvd å ha innlegg på bloggen som viser at ikke alt er perfekt. Men samtidig legger jeg ikke ut de styggeste bildene av meg selv, sier hun.

– Perfekte bilder mangler sjarm

Moteblogger Linn Seljeset bak bloggen Fashionjunkiie la tidligere i år ut et bilde av seg selv på Instagram hvor hun hadde krympet nesen og førstørret øyne og munn. «Kanskje jeg også skal begynne med den typiske (norske) blogger redigeringen?» skrev hun under bildet.

– Det var en reaksjon på de mange retusjerte bildene som legges ut på Instagram. Det er mange små neser ute og går, for å si det sånn, sier hun til minMote.

LATTERLIGGJORDE TRENDEN: Linn Seljeset bak bloggen Fashionjunkiie la ut dette bildet på Instagram som en reaksjon på de mange retusjerte bildene. Foto: Linn Seljeset

Bloggeren understreker at hun ikke ønsker å henge ut de som redigerer bildene, men sier hun synes det er synd at øyeblikksbilder i stadig større grad blir byttet ut med bearbeidede bilder.

– Da er jo poenget med Instagram borte. Hadde jeg retusjert meg selv ville jeg dessuten ikke våget å møte omverdenen med mitt uredigerte ansikt. Jeg synes slike «perfekte» bilder mangler sjarm, og jeg tror de som gjør det ville hatt like mange følgere om de lot være.

Seljeset forteller at hun kun stiller på lys og kontraster før hun legger ut bilder på bloggen.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.