Motenettsted: Dette er mote-Norges mektigste 2020

TOPPER LISTEN: Gjenbruksentusiast Jenny Skavaln topper Melk & Honnings liste over mote-Norges 15 mektigste. Foto: MinMote/VG

En av Norges største moteprofiler har greid det banale, «å ha det gøy med klær» og klarer med det å inspirere andre til det samme, skriver motenettstedet i sin begrunnelse når de kårer Jenny Skavlan til mote-Norges mektigste. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Tradisjon tro har motenettstedet Melk & Honning kåret de femten mektigste i Mote-Norge. De siste årene har det vært Holzweiler-familien som har toppet listen, men i år dumper de én plass ned til fordel for Jenny Skavlan.

Sy- og gjenbruksentusiast Skavlan har det siste året vært aktuell med en rekke nye prosjekter som tilsynelatende har slått godt an både i motebransjen, og hos den jevne nordmann. Gjenbruk-appen Tise, som Skavlan er medeier i, har doblet omsetningen hvert år siden den ble lansert i 2016 og Skavlans nye syprosjekt Fæbrik solgte ut sitt samarbeid med ByTiMo på noen få timer.

Juryens begrunnelse for førsteplassen er følgende:

Det har vært Jenny Skavlans år. For selv om det kanskje kan virke rart at en privilegert jente fra Oslo beste vestkant troner øverst på lista i et år i endring, treffer hun så til de grader tidsånden. Sy om-dronningen som har lært nordmenn å fornye garderoben med enkle grep, som har gjort karriere på sitt engasjement for grønn mote og brukte klær, og som har inspirert hele Norge til shoppestopp. Hun er sin egen, etterhvert ganske lønnsomme, merkevare med snart en halv million følgere på Instagram. (...) «En av Norges største moteprofiler» har greid det banale, «å ha det gøy med klær» og klarer med det å inspirere andre til det samme. For å si det veldig enkelt: Jenny er opptatt av det folk er opptatt av nå, mote for fremtiden.

Her er listen over Mote-Norges mektigste:

1. Jenny Skavlan, influencer

2. Holzweiler, klesmerke

3. Anett Ringstad, eier av motebutikken Moniker og agenturet Colina

4. Varner-brødrene, eiere av Varner-kjeden

5. Ørnulf Høyer, eier Høyer-butikkene

6. Kenneth Hjertum, medgründer og eier av YME

7. Alexander Norheim, modellagent

8. Camilla Pihl, influencer

9. Kine B. Hartz, sjefreaktør for Costume

10. Petra Middelthon, sjefredaktør for Elle

11. Celine Aagaard, klesdesigner og moteprofil

12. Tine Mollatt, eier av ByTiMo og designer

13. Elise By Olsen, moteredaktør

14. Rawdah Mohamed, influencer og modell

15. Sigrun Syverud, fra klesutleietjenesten Fjong

De som nesten får plass på listen, altså de såkalte «boblerne» er brødrene Mats Alver og Kyrre Alver, eiere av Blender Agency som tidligere har toppet listen.

Videre står fotograf Jacob Landvik oppført som «bobler», sammen med kunst- og motekulturhistoriker Ragnhild Brochmann, motegründer Magnus Thorud og transmodellen Ceval Omar.

Juryen som har kåret de 15 mektigste i mote-Norge er: Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør i Melk & Honning, MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen, D2-leder Anders Kemp og moteskribent i D2 Ida Eritsland.

Publisert: