Møt Taiwans influencer-besteforeldre

123

I 70 år har ekteparet Chang Wan-ji (83) og Hsu Hsiu-e (84) drevet vaskeri i en byen Taichung City i Taiwan. Nå har de blitt «Instafamous». 

Åsa H. Aaberge
Publisert:
123

Foto: @wantshowasyoung

123

Foto: @wantshowasyoung

Gjennom syv tiår har hundrevis av klær blitt gjenglemt av kunder i vaskeriet til ekteparet. Nylig overtalte parets barnebarn, Reef Chang, besteforeldrene til å stille som modeller i de gjenglemte klærne, og poste det på Instagram, skriver BBC.
I skrivende stund, en måned etter første post, nærmer kontoen @WantShowAsYoung seg 500.000 følgere.

Ville få dem til å ha det gøy

Reef Chang forteller til medier som BBC og New York Times at målet ikke var å gjøre besteforeldrene til influencere, men få dem til å ha det litt gøy.

– De sovnet i butikken og humøret var ikke på topp. Så jeg tenkte at, siden familien har disse klærne, jeg kan minne folk på å komme å plukke opp klærne sine, og minne besteforeldrene mine på at livet deres fremdeles kan være flott selv om de er gamle, sier Chang til BBC.

Med hjelp fra venner har Chang stylet besteforeldrene i skjorter, bluser, shorts og skjørt med hatter, vesker og solbriller for så å ta fasjonable bilder i det gamle vaskeriet. Besteforeldrene skal ha syntes det var litt rart først, men er nå glad for barnebarnets initiativ og oppmerksomheten de får, skriver New York Times.

– Når jeg går kledd slik, føler jeg meg 30 år yngre, sier Wan-ji til BBC.

Han startet vaskeriet allerede som 14-åring, og forteller at folk har lagt igjen store mengder klær i årenets løp. Noe har de tatt vare på, annet har blitt donert til trengende, for eksempel etter naturkatastrofer. Instagramsuksessen skal ha fungert som en påminnelse for kunder, som har kommet innom for å plukke opp klær de for lengst har glemt. Og med en ny giv og glede over at alder ikke er en hindring for litt morro, har Chang Wan-ji (83) og Hsu Hsiu-e (84) tenkt å fortsette businessen, sier de til BBC.

SMINKE

Blomstrende sminkekunst på Instagram

Følg @MINMOTE PÅ INSTAGRAM for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Publisert: