Inti fra Ås er modell for Balenciaga

STJERNESKUDD: Norske Inti Wang stjal showet under sesongens Balenciaga couture-visning.
STJERNESKUDD: Norske Inti Wang stjal showet under sesongens Balenciaga couture-visning.Balenciaga

Gikk side om side med superstjerner som Kim Kardashian, Nicole Kidman og Dua Lipa.

Inti Wang har i flere år vært et kjent navn i den norske motebransjen og gatemotebildet. De siste sesongene har også Demna Gvasalia i luksusmerket Balenciaga trykket modellen til sitt bryst.

Onsdag ettermiddag var Wang hentet inn til et meget eksklusivt selskap på couture-catwalken til merkets visning. Det samme var Kim Kardashian, Nicole Kidman, Dua Lipa og Naomi Campbell, for å nevne noen.

Modellene ble kledd opp i merkets aller mest ekstravagante og eksklusive klær, og gikk ned catwalken til låten «Love in E Minor» av Gustave Rudman Rambali og BFRND, som også befant seg på catwalken i Paris. Visningen har allerede rukket å få stor oppmerksomhet i motekretser.

Wang var kledd opp i en rosa ballkjole med voluminøst skjørt og svarte operahansker, og gikk på catwalken som nummer 58 av 59. Kardashian var kledd i i en figurnær sort kjole, mens Kidman var kledd i en asymmetrisk kjole i glinsende sølv. Fra look 1 til 39 gikk modellene med maske. Etter det dro det seg til med kjente modeller og kjendiser.

La oss presentere kjendislisten:

53 Dua Lipa

54 Bella Hadid

55 Kim Kardashian

56 Nicole Kidman

57 Naomi Campbell

58 Inti Wang fra Ås

59 Toppmodel Ajok Madel

En som hadde fått plass på den eksklusive gjestelisten i publikum var Kris Jenner. På hennes Instagram-story kan man tydelig se Wang gå på catwalken i sin rosa kjole.

Se hele visningen til Balenciaga under. Dua Lipa og resten av stjernelaget kommer ut på catwalken fra 11:33.

Balenciaga couture
HEI HEI: Bella Hadid vinket fornøyd etter visningen.
HEI HEI: Bella Hadid vinket fornøyd etter visningen. Lewis Joly / AP

Hett navn

MinMote intervjuet Wang i 2018 om forholdet til mote, klær og ikke minst streetstyle – og at de er kritisk til hvordan influencere fremmer merker fremfor egen stil. Wang er vokst opp i Ås og Colombia med sine kunstnerforeldre. På Instagram har modellen navnet @vikinga.latina, og har fått stor oppmerksomhet for sin androgyne look.

I 2019 satte motemagasinet Vogue Wang på listen over 100 unge personer som flytter grenser i motebransjen. Wang er også tatt opp som Nasjonalmuseets yngste kunstner.

I STARTGROPEN: Inti Wang fra intervjuet med MinMote i 2018.
I STARTGROPEN: Inti Wang fra intervjuet med MinMote i 2018. Kristoffer Kumar / VG

Modellen får være modell for klær uavhengig hos kjønn hos Balenciaga, noe de er svært stolt over.

– Etter hvert fikk jeg velge hva jeg ville ha på meg på showet, sier Wang i et intervju med NRK, hvor de også beskriver Balenciaga som familien sin og sier de er glad for at de får være med i den kreative prosessen.

For høsten 2022 er Wang også en av luksusmerkets kampanjemodeller.

A post shared by INTI WANG (@vikinga.latina)

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?