Motenettsted: Dette er Mote-Norges mektigste

MEKTIGE I MOTE-NORGE: Holzweiler-gjengen ble kåret til Mote-Norges mektigste av Melk & Honning i 2018 og 2019. Nå, i 2021, er de tilbake på førsteplass.

Dette er tredje gangen Holzweiler-familien stikker av med seieren.

Malin Gaden
Publisert:

Årlig kårer motenettstedet Melk & Honning de femten mektigste i Mote-Norge, og i år er selvfølgelig intet unntak. I fjor var det sy- og gjenbruksentusiast Jenny Skavlan som stakk av med seieren. I år har en tidligere vinner gjort comeback på toppen av pallen.

De som troner øverst er nemlig Holzweiler-familien. Andreas Holzweiler, Susanne Holzweiler, Maria Skappel Holzweiler og resten av gjengen i Holzweiler vant kåringen i både 2018 og 2019. I 2021 er de tilbake på førsteplass.

Melk og Honnings jury har begrunnet avgjørelsen på følgende vis:

«Etter å ha blitt vippet ned på en annenplass av godeste Jenny Skavlan under fjorårets kåring, er Holzweiler i år tilbake på topp. Det har de vært to ganger tidligere, både i 2018 og 2019. Så hva forsvarer at de får gullplasseringen i 2021? Fra hubben på Lysaker Brygge har gjengen vist at de har en nytenkende og litt unorsk her-kommer-jeg-holdning, som har resultert i arkitekttegnede konseptbutikker – blant annet med flaggskipet i Bergen, multibrandstore på Fornebu og ikke minst Colette-aktige Café Platz i Oslobukta, der Holz tok steget inn i restaurantbransjen. De har blitt en gjenganger på moteuken i København, der de med sin digitalvisning forrige sesong ble trukket frem som en av de sterkeste av internasjonal motepresse. Holzweiler Holding kunne også skilte med et meget positivt resultat i koronaåret. Ryktene sier også at de har videre planer om ekspandering fremover. Norges eneste motehus med stor m – Holzweiler er Mote-Norges mektigste.»

PÅ FØRSTEPLASS: Andreas Holzweiler (t.v.), Maria Skappel Holzweiler og Susanne Holzweiler (t.h.) er kåret til Mote-Norges mektigste.
NYHETER

Holzweiler om den nye satsingen: – Vi må tørre å være litt annerledes

– Jeg ble skikkelig rørt, sier en stolt Maria Skappel Holzweiler til MinMote under utdelingen.

– Dette er skikkelig stort. Vi føler virkelig at vi har jobbet hardt for dette, stemmer Susuanne Holzweiler i.

– Det har vært et spesielt år. Vi har gutset, og da er det hyggelig at det blir sett, legger Maria til.

RØRT: Maria Skappel Holzweiler (t.h.) forteller til MinMote at utmerkelsen gjør henne rørt. Her er hun sammen med Susanne Holzweiler (t.v.).

Juryen som har kåret de 15 mektigste i Mote-Norge er: Caroline Krager, konstituert redaktør i Melk & Honning, MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen, D2-leder Anders Kemp, Ida Elise Eide Einasdottir, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, og Elise By Olsen, redaktør, kulturentreprenør og direktør for International Library of Fashion Research.

Slik er resten av listen:

2. Rawdah Mohamed

3. Jenny Skavlan

4. Varner-familien

5. Mari Hektoen

6. Anett Ringstad

7. Mona Jensen og Morten Isachsen hos Tom Wood

8. Celine Aagaard

9. Ragnhild Brochmann

10. Kine B. Hartz

11. Amar Faiz

12. Petra Middelthon

13. Ceval Omar

14. Ditte Kristensen

15. Camilla Pihl

Til info: MinMotes journalist, Elise Alexandra Gulbrandsen, er en del av juryen som kårer Mote-Norges mektigste. MinMote skriver denne saken uavhengig av om Gulbrandsen er en del av juryen eller ei. Ingen av redaksjonene knyttet til juryen er representert på listen.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: