Valentino får mangfoldsskryt

LEKKERT: Valentino viste som alltid drømmekjole på drømmekjole

Luksusmerket viser nye takter. – På tide, sier moteekspert.

Det har vært flere oppsiktsvekkende øyeblikk under haute couture-moteuken. Vi snakker ridende prinsesse på catwalken og Dracula-inspirerte kolleksjoner.

Men vi snakker også drøssevis av fantastiske kjoler, som er for kunstverk og nevne. En av de som alltid leverer på kjolefronten, er Valentino.

Men denne gangen får de ikke bare skryt for kjolene, men også for modellene på catwalken.

Vogue skriver at stemningen på catwalken var helt spesiell, da flere av modellene tidligere hadde fått beskjed om at de aldri ville kunne jobbe med couture.

– I couture ser du aldri disse kroppene. Aldri, sier sjefdesigneren Pierpaolo Piccioli selv til magasinet.

Han er også veldig fornøyd med å ha jobbet med ulike proporsjoner og skapt unik mote, og håper folk kan finne inspirasjon i det.

I mote- og modellbransjen har det vært et stort løft når det kommer til mangfold, men på haute couture-visninger har modellene stort sett hatt samme størrelse.

– Valentino så mer drømmende ut enn noensinne på mer relaterbare kropper, skriver The Guardian om visningen.

Kolleksjonen bærer navnet Anatomy of Couture, og sjefdesigner Piccioli har selv beskrevet at han ville utfordre.

– Denne kolleksjonen utforsker kroppen. Denne kolleksjonen utfordrer samfunnet. Den gjør det for å representere et bredere bilde av hva skjønnhet er. Jeg ønsket at menneskeligheten skulle være begynnelsen og sluttpunktet for drømmen og magien til couture. Og jeg vil være evig takknemlig for alle som gjorde at alt dette ble virkelighet. Nok en gang og alltid grazie, skriver Piccioli på Instagram.

Mote- og skjønnhetsekspert i KK, Ida Elise Eide Einarsdottir, tekker også frem Valentino-visningen som et av høydepunktene fra couture-moteuken.

– Jeg vil trekke frem Valentino som denne sesongen skaper couture for «alle». En slags videreføring av mangfoldet som nå står sterkt i motebildet, men som kanskje ikke enda har nådd helt til couturens verden, sier hun til MinMote.

CNN skriver at det var to ting å se som man vanligvis ikke finner på haute couture-visninger.

– Grått hår og forfriskende vanlige størrelser.

I sosiale medier er også publikum begeistret for å se kolleksjonen og mangfoldet på catwalken. På catwalken i Place Vendôme i Paris gikk modeller som Angeer Amol og Devyn Garcia sammen med Marie Sophie Wilson og Adut Akech, for å nevne noen.

Her kan du se hele visningen:

Einarsdottir mener det er en naturlig videreføring av det sterke mangfoldsfokuset vi har sett i moteverdenen.

– Couture er jo det ypperste, samtidig også det kanskje mest tradisjonsbundne. Jeg er ikke overrasket at det drypper oppover hit først nå. Men det er jammen meg på tide. Også couture-kundene kommer selvsagt i alle former og fasonger, og det skulle bare mangle at det speiles i visningene. Ta vare på arven, men endre verdiene, snakker Valentinos Pierpaolo Piccoli om. Det tradisjonelle skjønnhetsidealet er i endring, og nå speiles det forhåpentligvis også på couture-catwalken.

Valentino vår/sommer 2022.
Valentino vår/sommer 2022.
Valentino vår/sommer 2022.
Publisert:

Finn mer innhold om: