Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

De beste tipsene for å unngå tørt vinterhår

FUKT, FUKT, FUKT: Den eneste løsningen på tørt og statisk hår er å tilføre fuktighetsgivende produkter forteller frisør og hårstylist Nikola Grozdic. Foto: Getty Images
FUKT, FUKT, FUKT: Den eneste løsningen på tørt og statisk hår er å tilføre fuktighetsgivende produkter forteller frisør og hårstylist Nikola Grozdic. Foto: Getty Images

Mange opplever at håret blir tørt og statisk om vinteren, men heldigvis finnes det gode råd for hvordan du kan bevare en frisk og sunn manke.

Når kulden setter inn merker mange at både hud og hår blir tørrere. Kalde temperaturer og lavere luftfuktighet er tøft for håret og mange opplever å få både statisk og tørt hår. Frisør på Gevir og hårstylist Nikola Grozdic forklarer at årsaken er at håret får «sjokk» av kombinasjonen av temperaturendringer og tørrere luft, men også at bruken av lue og skjerf er med på å gjøre håret tørrere.

– Lue og skjerf skaper friksjon på håret. Det kan førere til at håret blir både statisk og føles tørrere.

Heldigvis finnes det gode råd for å både forebygge og bevare et sunt og friskt hår i vinteren, slik at du kan fortsette å bruke lue og ikke fryse av deg ørene.

Tilfør fuktighet

– Mine beste tips er fuktighetsgivende hårpleie, og aldri en dag uten fuktgivende hårkrem, det gir både håret og eventuelt for dem som har farget håret et veldig mykt og blankt resultat.

Tørt hår

Hårkur fra Redken hos Bli Vakker. Foto: Produsenten

Tørt hår

Sjampo fra Fudge hos Boozt. Foto: Produsenten

Tørt hår

Anti-statisk spray fra Wella hso Blush. Foto: Produsenten

Grozdic forteller at det er viktig å tilføre fuktighet til håret gjennom vinteren, og anbefaler derfor at man kurer håret litt ekstra enn det man vanligvis ville ha gjort. Gjerne opptil to ganger i uken med en god fuktighetsgivende kur.

– Et godt triks er å bruke fuktighetskremer for håret, det vil hjelpe med å holde håret mykere og blankere.

Hårstylisten sier at dersom man allerede har tørt hår, er det viktig å bruke produkter som gir næring, fuktighet og antistatisk hårpleie.

Hår - 2

Stylingkrem fra Sachajuan hos Vita. Foto: Produsenten

Hår - 2

Leave in-balsam fra Kevin Murphy hos Bli Vakker. Foto: Produsenten

Hår - 2

Hårmaske fra Botanicals hos Blush. Foto: Produsenten

Han forteller at man også gjerne kan ta en god kur før man skal dusje håret for ekstra pleie, så bruker man sjampo og balsam som vanlig.

Dette må du styre unna

Han har også gode råd om hva man absolutt ikke burde gjøre:

– Ikke gå ut med vått hår. Det sjokkerer håret. Prøv å la det lufttørke om det er mulig, hårføner kan bidra til at håret blir tørrere.

Grozdic forklarer at man heller ikke skal bruke sjampoer som renser for godt, fordi de fjerner overflødig olje og fuktighet i håret.

Hvordan var din opplevelse i dag?