Tidenes mest minneverdige kjoler fra filmfestivalen i Cannes

cannestopp

Den får ikke like mye oppmerksomhet som Oscar-utdeligen og Golden Globes, men filmfestivalen i Cannes har bydd på noen av de flotteste moteøyeblikkene noensinne.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
cannestopp

Prinsesse Diana. Foto: Getty Images

cannestopp

Natalia Vodianova. Foto: NTB scanpix

cannestopp

Elizabeth Taylor. Foto: Getty Images

cannestopp

Lupita Nyong'o. Foto: AFP

Og ettersom det braker løs igjen i morgen, hva passer vel bedre enn en oppsummering av de ti beste antrekkene gjennom tidene?

Les også: Tidenes vakreste Oscar-kjoler

MinMote har samlet de mest ikoniske antrekkene fra den franske filmfestivalen, slik at du kan lade opp til kjolene som kommer denne uken (vi skal selvsagt skrive om dem også). Og vi begynner med noen av 50-tallets største stilikoner:

For virkelig store moteøyeblikkene fra Cannes eies av 50-tallets stjerner. Italienske Sophia Lorens ballkjole fra 1955 er like nydelig den dag i dag (minus pelsen), og legg merke til detaljer som sorte hansker og et enormt smykke.

Og for all del - la oss ikke glemme franske Brigitte Bardot. Her fotografert springende barbeint i vannkanten i en klassisk 50-tallskjole med stort skjørt og spagettistropper. Året er 1956.

Vi er nå i 1957 da Elizabeth Taylor ankom festlighetene med sin tredje ektemann Michael Todd. På hodet hadde hun det som til dags dato er det mest glamorøse tilbehøret som har blitt sett på festivalen; en diamanttiara.

Prinsesse Diana brukte en av sine favorittdesignere, Catherine Walker, til å lage den lyseblå kjolen hun brukte i Cannes i 1987. Sjalet rundt halsen henger løst ned i en knute bak som en elegant detalj, og prinsessen skal ha brukt kjolen ved flere anledninger. På bildet er hun sammen med filmveteranen Sir Alec Guinness.

Som et av 90-tallets store ikoner, fortjener også supermodell Naomi Campbell en plass på listen. I sin lille sorte med glitrende stener kjørte hun en look som kunne fungert like bra i dag - ikke minst med den lille Prada-clutchen.

Den russiske modellen Natalia Vodianova sto i 2005 bak en av de frekkeste Cannes-kjolene noensinne. Vodianova troppet opp på den røde løperen i en liten cocktail-kjole - så og si gjennomsiktig - med mørkt undertøy under. Kanskje ikke det første man ser - men legg også merke til de matchende skoene.

Det er kanskje ikke den mest moderne kjolen i dag, men det er umulig å ikke elske Penelope Cruz' Marchesa-kjole fra 2009. Med veldig lav skjæring og lag på lag med lilla stoff, var den spanske skuespillerinnen i alle fall midtpunktet den gangen.

Cara Delevingne hadde virkelig seilt opp som et av 2013 heteste motenavn da hun kom på premieren til «The Great Gatsby» i Cannes. Modeller og skuespillerinnen har siden den gang valgt en rekke vågale kjoler, men denne Burberry-kreasjonen husker vi fortsatt som en av hennes aller fineste.

Blant antrekkene som fikk mest oppmerksomhet i fjor, var Lupita Nyong'o sin grønne Gucci-kjole. I det hun svingte seg i det flagrende skjørtet på den røde løperen seilte hun rett inn på alle motemedienes best kledd-lister, og det er ikke akkurat vanskelig å skjønne hvorfor.

Sienna Miller var er annen av 2015s kjoledronninger, med kreasjoner fra Valentino, Calvin Klein og Sonia Rykiel. Vår favoritt er imidlertid denne enkle Gucci-kjolen, med 90-tallsstropper og blomsterbelte i livet.

Publisert: