Nyheter

Kronprinsesse Mary topper kongelig kåring: Den stiligste prinsessen

Mary

Britene mener at kronprinsesse Mary (43) av Danmark er den stiligste blant de unge kongelige, og plasserer hertuginne Kate (33) på tredje plass.

 • Thea Roll Rakeng
Publisert:
Mary

HVERDAGSSTIL: Til hverdags, eller på mer avslappede arrangementer dukker kronprinsessen ofte opp i mønstrete skjørt komfinert med en nøytral jakke eller genser. Foto: NTB scanpix

Mary

NEW YORK-STIL: Da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var i New York for å feire 100-årsjubileet til American-Scandinavian Foundation, hadde Mary på seg en rålekker gullkjole med asymmetrisk skjæring. Foto: NTB scanpix

Mary

GALLA: I burdagsmiddagen til svigermor, dronning Margrethe, tidligere i år, gikk Mary for en fotsid kjole i lekkert grått stoff med åpen rygg. Foto: NTB scanpix

Mary

FLØYEL: Da dronning Margrethe fylte 75 år, var Mary iført en mørkeblå fløyelskjole, vakre smykker og utslått hår. Foto: Getty Images

Det er det britiske magasinet Hello! Online som har bedt leserne kåre den mest stilige blant unge kongelige i Europa. Det er rundt 30 000 leserne som har stemt frem kronprinsesse Mary av Danmark som den best kledde.

På andreplass står dronning Maxima av Nederland og på tredjeplass er britenes egen hertuginne Kate, som for øvrig ble sammenlignet med kronprinsesse Mary av selveste Karl Lagerfeld i forbindelse med forlovelsen i 2010.

Hello! beskriver Marys stil som edgy og selvsikker.

«Polert uten å være for mye og med evne til å ta smakfulle motevalg som fortsatt har en edge, utstråler Mary at hun vet hva som fungerer for henne», skriver magasinet.

Hertuginnen av Cambridge har lenge vært Englands favoritt når det kommer til stil, og har blant annet sørget for å opprettholde «Kate-effekten» da hun er kjent for å mikse billig og dyrt.

Maxima og Kate

I ROSA: Maxima av Nederland hadde på seg en glamorøs blondekjole i rosatoner da hun ankom bryllupet mellom prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Foto: Getty Images

Maxima og Kate

I BLÅTT: Under kunngjøring av forlovelsen mellom Kate og Willima, hadde hertuginnen på seg en mørkeblå kjole som ble skrytt opp i skyene av motepressen. Foto: Getty Images

Opptatt av miljøvennlig mote

Mary har for lengst bevist at hun er spesielt interessert i mote, og har i flere år vært fast gjest på moteuken i København, i tillegg til å holde diverse foredrag om tekstilindustrien og problematikken rundt bærekraftig mote.

Garderoben til den kommende dronningen er det heller ikke noe å si på - i likhet med kronprinsesse Mette-Marit er Mary er glad i italienske luksusmerker, men bruker også plagg fra danske designerne. De siste årene har hun blandet billig og dyrt, og ved flere anledninger har hun dukket opp i plagg fra H&Ms Concious Collection, som motepressen også roser kronprinsesse Victoria for.

- Klassisk og elegant

MinMote-leder, Martine Lunder, roser Mary for sin elegante stil.

MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Jørgen Klüver

- Kronprinsesse Mary er absolutt en stilsikker dame - og jeg synes det er ekstra bra at hun, som jo faktisk er opprinnelig fra Australia, ofte fronter dansk design med kjente merker som by Malene Birger og Georg Jensen. Ikke bare holder hun seg til veteranene heller - hun har flere ganger blitt sett med de trendy armbåndene til up and coming-designeren Anni Lu i det siste, sier hun og fortsetter:

- Hun er kanskje ikke den mest framoverlente av de kongelige, men det er heller ikke noe mål - Mary vet at klassisk eleganse kler henne best, og holder seg til det, avslutter hun.

Skal vi trekke frem noen av Marys antrekk må det bli den røde fløyelskjolen hun bar i 2012 på den tradisjonelle nyttårsfesten i Amalienborg, og blondekjolen fra prinsesse Madeleines bryllup i 2013.

-Gjennomført og utsøkt

NYHETER

Mette-Marit og Märtha Louise får kjoleslakt

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener Mary har en utsøkt, egen stil.

Kongehus-ekspert Kjell Arne Totland. Foto: TV2

- Jeg er veldig enig med det britiske ukebladet og dets lesere: Danmarks unge kronprinsesse er kanskje den aller mest velkledde av Europas unge kongelige kvinner. Dronning Màxima er nok mer fargerik – og dronning Letizia mer moderne, men kronprinsesse Mary har en mer gjennomført og utsøkt stil som er hennes egen. Og som passer perfekt til hennes rolle som kronprinsesse av Danmark.

Totland peker på kronprinsessens evne til å kombinere nytt og gammelt.

- Det som kanskje tiltaler meg aller mest ved Marys stil og smak er hennes utrolige evne til å kombinere «gamle» og nye plagg på stadig nye måter. For meg er nemlig vekleddhet slett ikke bare å kjøpe nytt og dyrt hele tiden, men å overraske med nye kombinasjoner av «gamle» favoritter. Således har hun en en basigarderobe bestående av en håndfull kåper og jakker, kjoler og skjørt samt noen få hatter, som hun sjonglerer med.

VENNINNER: Kronprinsesse Mette-Marit var også på listen over stilige kongelige, men havnet langt ned. Her er Mette-Marit og Mary i Kristiansand under 150-årsmarkeringen for de danske falne i Helgolandsslaget i 1864. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Publisert:

Les også

 1. KJENDIS

  Er Beatrice Borromeo Europas nye it-prinsesse?

 2. KJENDIS

  Mette-Marit i lik luksuskjole som stilikon Olivia Palermo

 3. NYHETER

  Hanker inn kjendisfotograf til dåpsbildene

 4. BRUD

  Alt fra Monaco-bryllupet: Se Mette-Marits jetset-garderobe i Italia

Finn mer innhold om:

 1. kronprinsesse Mary
 2. Kongelige
 3. Kronprinsesse Mette-Marit

Relaterte artikler

KJENDIS

Kronprinsesse Mette-Marit i gallakjole med tegneseriefigurer

KJENDIS

Mette-Marits gallakjole får kritikk: – Fortsatt mye å lære

KJENDIS

Dronning Sonja fyller 80 år: 10 moteøyeblikk vi aldri glemmer

NYHETER

Mette-Marit i gjenbrukskjole med glitterbelte: – «Too much»

NYHETER

Mette-Marit strålte i gjenbrukskjole på kongelig bursdagsfest

NYHETER

Kongeparet 80 år: Mette-Marit i ny gallakjole

NYHETER

Kronprinsesse Mette-Marit i norsk kjendisdesign i Operaen