Nyheter

Mette-Marit i ny blomsterkjole i prinsebryllupet

BLOMSTERKJOLE: Mette-Marit var iført en tilsynelatende ny kjole i rosa med blomster. Hun matchet kjolen med røde sko med åpen tå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

STOCKHOLM (MinMote) Kronprinsesse Mette-Marit strålte i en ny designerkjole i bryllupet til prins Carl Philip og prinsesse Sofia - denne gangen fra kjendisfavoritten Temperley London.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Frøken ble byttet ut med prinsesse når Sofia og Carl Philip ga hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm lørdag ettermiddag. Nysgjerrig publikum hadde samlet seg rundt kirken og flere hadde pyntet seg med kjoler og svenske flagg.

Les også:Få alle detaljer om prinsesse Sofias brudelook

Til kjente låter som Coldplays «Fix you» og en svensk versjon av Rihannas «Umbrella» - for ikke å nevne heftig gospelmusikk - ble paret viet, før de danset ut av kirken og fortsatte ferden i kortesje rundt i den svenske hovedstaden.

Bruden hadde på seg en blondekjole fra svenske Ida Sjöstedt, som hylles av MinMote-leder Martine Lunder.

Designeren bak brudekjolen ble avslørt cirka en time før gjestene ankom kirken.

VÅGAL: Ekspertene mener Mette-Marits look en flott, men også litt utenfor bryllupets kleskode. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

- Vågal

Mette-Marit var iført en lyserosa kjole med blomsterprint, røde sko og en av sine mest brukte vesker - en Valentino-clutch med hvite nagler.

Les også:Svenske eksperter mener Mette-Marit brøt kleskoden i bryllupet

KJENDIS

favorittmerkene til blant annet hertuginne Kate.

Kjolen er fra merkets vår/sommer-2014-kolleksjon, hvor den ble vist på catwalken.

- Det var en dristig kjole med all den printen, pluss at Mette-Marit velger røde sko med åpen tå. Veldig dristig, og kanskje ikke helt innenfor kleskoden, påpeker Jenny Alexandersson, kongehusekspert hos Aftonbladet.

Omgivelsene rundt og i kirken var pyntet med rosa, oransje og hvite roser. Helikoptre sirkulerte også rundt Stockholm sentrum av sikkerhetsmessige hensyn.

NYHETER

Se alle kjolene fra gårsdagens førfest her!

MinMote-leder Martine Lunder kaster dommen over alle antrekkene nederst i denne saken.

BLOMSTERKJOLE: Mette-Marit var iført en tilsynelatende ny kjole i rosa med blomster. Hun matcher kjolen med røde sko med åpen tå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

MinMote-Martines dom: -Wow! Mette-Marit er nydelig i en sommerlig og fresh kjole - jeg elsker fargen og mønsteret. Hun klar rosa veldig godt! Med litt lengde på ermene og blomsterprint er denne kjolen veldig typisk Mette-Marit, og det viser hvor stilsikker hun er. Sminken er også lekker. Hun er en skikkelig moteprinsesse - og ganske vågal - som velger sexy, røde stiletter med åpen tå - jeg er spent på om svenskene synes dette er helt innenfor kleskoden.

TRENDY HAVFRUE: Prinsesse Märta Louise og Ari Behn kom først av kongefamilien i Norge til prinsebryllupet. Märta var kledd i en havfrue-aktig kjole med perler og paljette på. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

MinMote-Martines dom: - Som i går - det er ingenting galt med Märthas kjole, men den har ingen wow-faktor heller. Tettsittende kjoler i havfrue-fasong er jo superhett i Hollywood og Märtha kler det absolutt - men jeg synes hun ser enda flottere ut i friske farger. Jeg skjønner at man må ha sjal til en såpass åpen kjole, men det Märtha har valgt er litt umoderne til den ellers trendy kjolen.

MØNSTER: Dronning Silvia kom selvsagt sammen med kong Carl Gustaf , hun i blålilla kjole med mye mønster. Foto: NTB Scanpix

MinMote-Martines dom: Dronning Silvia er en stilig dame, og denne kjolen er nesten litt asiatisk-inspirert - som faktisk er veldig trendy nå. Kjolen blir litt klumpete med alt som foregår, men dronningen ser absolutt sommerlig og fresh ut.

I GULT: Dronning Sonja hadde på seg den sammen kjolen som hun hadde i kongens 50-års dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

MinMote-Martines dom: - Oi! Modig av dronningen å velge en knall gul kjole, men jeg synes hun kler denne kjolen veldig godt – det er kanskje derfor hun har brukt den så mange ganger. Dronning Sonja er en ekspert på å gjenbruke favorittkjolene sine, og det gjør hun med hell i dag. Hvis jeg skal pirke, så ville jeg ikke gått for et sjal med blonder til en kjole som er så mye i seg selv.

LITEN FAMLIE: Mange trodde prinsesse Madeleine, Christopher O'Neill og prinsesse Leonore ville komme inn bakveien - men de dukket opp på den røde løperen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

MinMote-Martines dom: Altså, prinsesse Madeleine er jo ekspert på å kle seg selv om høygravid! Kjolen er nydelig og hun ser fantastisk ut - og pluss for at hun har latt det tykke håret henge løst bakover. Da er hun aller flottest, synes jeg!

SPESIALSYDD? Kronprinsesse Victoria kom arm i arm med sin prins Daniel i en kjole som så ut til å være en spesialsydd variant fra H&Ms conscious collection. Foto: NTB Scanpix

MinMote-Martines dom: Kronprinsesse Victoria har valgt klær fra H&M og særlig deres Concious Collection mange ganger - men jeg hadde ikke trodd at hun skulle gjøre det i et kongelig bryllup! Jeg synes det er veldig kult at hun våger - og kjolen sitter fint, selv om dette ikke er en av dagens favorittkjoler for min del.

Les også:Se Victoria kledd i Isabel Marant-kolleksjonen fra H&M fra topp til tå

SEXY: Dronning Maxima av Nederland hadde på seg en vinrød blondekjole. Foto: NTB Scanpix

MinMote-Martines dom: Oh-la-la! Dronning Maxima har valgt en veldig moteriktig kjole - legg merke til at stoffet under blondene er hudfarget, så kjolen nesten skal se gjennomsiktig ut. Kjolen sitter som et skudd, og med utringningen «på tvers» har hun valgt et av sesongens mest trendy snitt.

GRÅTT: Kronprins Frederik och kronprinsesse Mary av Danmark ankom festen smilende. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

MinMote-Martines dom: Kronprinsesse Mary er en stilsikker dame, og hun trår sjeldent feil - heller ikke nå. men dette er heller ikke en av mine favoritter - den er litt kjedelig og tung i stoffet. Da likte jeg blondekjolen fra Maddes bryllup bedre!

LADY IN RED: Dronning Margrethe av Danmark strålte i en knallrød kjole. Foto: Jonas Ekströmer /TT / NTB scanpix

MinMote-Martines dom: Rødt er ikke akkurat et tradisjonelt valg i et bryllup, men denne dronningen har vært lenge i gamet, så jeg regner med at hun vet hva hun driver med. Kjolen i seg selv er flott og jeg liker at hun drar på litt - men den røde vesken kunne hun godt byttet ut med en nettere clutchveske.

LIME: Prinsesse Takamado av Japan matchet sin glitrende kjole med en liten gullclutch. Foto: NTB Scanpix

MinMote-Martines dom: Den japanske prinsessen velger ofte knallfarger, og til et sommerbryllup er det perfekt med lys grønn, pluss at alle gulldetaljene gjør den superglamorøs. Legg også merke til den kule lille gullvesken!

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Bryllup
  2. Prinsesse Sofia
  3. prinsesse
  4. Kongelige

Relaterte artikler

NYHETER

Mette-Marit gikk for luksusgjenbruk på den kongelige vennefesten

NYHETER

Valentino, Acne og Erdem: Sjekk det kongelige kjoleshowet i Operaen

BRUD

Svenske eksperter mener Mette-Marit brøt kleskoden i prinsebryllupet

KJENDIS

Gjør som Hollywood-kjendisene: Sjekk Mette-Marits nye luksuskjole

MOTE

Mette-Marit fyller 42: De 10 beste antrekkene fra året som har gått

BRUD

Alt om prinsesse Sofias fantastiske brudekjole: - Terningkast seks

NYHETER

Desirée Kogevinas stjal showet på slottsbalkongen med dristig kjole