13 spørsmål til «Frikjent»-Susanne: - Her er det «it»-jente-potensiale

UP AND COMING: Susanne Boucher fra TV-serien «Frikjent» spås en lys fremtid i bransjen. Både som skuespiller og «it»-jente. Foto: Trond Solberg/VG

Skuespillertalentet Susanne Boucher (18) vil være «it»-jente hvis hun får hele Norges befolkning til å spise vegetarmat hver onsdag.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Du har sett henne på skjermen før, både i «Keeper'n til Liverpool», «Beatles» og VGTV-serien «Kasim Bæder», men kanskje det var i storsatsningen «Frikjent» du best la merke til henne?

TV 2-krimserien «Frikjent» er nominert i Gullruten-kategorien som «Beste TV-drama», og hovedrollen Nikolai Cleve Broch er nominert til «Beste mannlige skuespiller» i den populære serien. Boucher spiller rollen som Helene Hansteen og har blitt et kjent fjes denne våren.

Her er Gullruten-antrekkene vi aldri glemmer

Stort potensiale

KOMFORTABEL: Boucher kjøper mest billige klær, og forteller at Zara er favoritten. - Jeg liker best behagelige og litt løse klær, sier hun. Foto: Trond Solberg/VG

MinMote-leder, Martine Lunder, mener Susanne har en «it»-faktor det er vanskelig å ikke legge merke til.

- Susanne er en sånn type jente som alle vil være; blid, sjarmerende og fantastisk vakker – uten at det ser ut som hun prøver for hardt med masse sminke eller utfordrende klesstil. Jeg leste et sted at hun hadde gitt opp å temme de ville krøllene sine, og det gjør hun veldig lurt i – for de er helt nydelige, sier Lunder og legger til:

- Hun har den der «it-faktoren» som er vanskelig å sette fingeren på, men som man legger merke til umiddelbart – det gjorde jeg allerede da hun spilte i Beatles. Når hun nå spiller i poppis-serien Frikjent får hun garantert et enda større navn i film- og tv-bransjen, og jeg gleder meg til å se henne mer på den røde løperen. Her er det «it»-jente-potensiale!

Les også: 10 spørsmål til Siri Tollerød

Vi tok en prat med 18-åringen om karrieren, «it»-faktoren og forholdet til mote.

Beskriv deg selv med tre ord.

- Hmm... Ubesluttsom og kanskje litt ambivalent. Jeg er faktisk ikke hundre prosent sikker på hva det ordet egentlig betyr, så jeg burde kanskje google det før jeg bruker det til å beskrive meg selv. Så, ubesluttsom, nysgjerrig og søkende.

Hvis du skal se på deg selv som skuespiller utenifra - hvem er du da?

- Oi! Det spørsmålet har jeg aldri fått før. Jeg har ikke bare ett svar på det. Jeg som skuespiller er veldig bestemt. Når jeg er i rolle tenker jeg mye på; hva er en god skuespiller? Hvordan kan jeg bli det? Hva gjør jeg feil, hva gjør jeg riktig? Noen ganger analyserer jeg manuset og lærer meg replikkene på rams lang tid i forveien, mens andre ganger kan jeg lære meg dem fem minutter før opptak, og det funker like bra. Kanskje bedre til og med. Jeg vil ikke definere meg som eksperimentell, men under utdanning. Det er viktig å ikke tenke så mye.

Hva liker du best å spille i - filmer eller serier?

- Jeg liker nok serier best. Men bare fordi de varer lengst. Og jeg liker innspilling mye bedre enn å være ferdig med innspilling. Det er bare trist.

Hvilke serier er du hekta på?

- Breaking Bad, Grey's Anatomy, Neste Sommer, Helt Perfekt og Kampen for tilværelsen. Jeg synes det er viktig å støtte det norske som blir laget, for jeg synes det er veldig mange i den norske filmbransjen som tar avstand og har slags ironisk tilnærming til sin egen jobb, noe jeg mener er skikkelig teit.

UPOLERT: - Jeg skulle gjerne hatt litt mer shabby roller - jeg liker ikke når ting blir for polerte, sier Boucher til MinMote. Foto: Trond Solberg/VG

VGTV-programleder Morten Hegseth innledet et intervju med deg ved å si at hele redaksjonen var forelsket i deg, og MinMote-leder Martine Lunder mener du har en «it»-faktor man legger merke til umiddelbart.

- Jeg har ingenting i mot å bli omtalt som «it»-jente hvis jeg klarer å få frem et budskap samtidig. Jeg er for eksempel vegetarianer. Mest på grunn at miljø, men også på grunn av verdens distribusjon av mat. Jeg har ingen interesse av å være kjent bare for å være det, det må være for en bedre sak i så fall. Men hvis jeg hadde klart å få til at alle spiste vegetarmat på onsdager, vil jeg være «it»-jente.

Hvem ser du opp til?

- Jeg beundrer allsidige skuespillere som Anne Marit Jacobsen, hun er dritflink. Men også Ane Dahl Torp og Pia Tjelta. Alle tre kan spille i roller som ikke bare handler om å være søte og feminine. Jeg skulle gjerne hatt litt mer shabby roller selv - jeg liker ikke når ting blir for polerte.

Hvorfor ikke?

- Det er mer interessant når man spiller på tunge følelser. Ikke at man skal sitte og se på at noen har det forferdelig på film, men at man rett og slett er menneskelig. Det er den råskapen jeg liker. Etter at podcasten Tusvik og Tønne (Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne journ.anm.) kom føler jeg at norske damer har sluppet seg litt mer løs og ikke er så polerte og jålete. Og det synes jeg er kjempebra!

Les også:14 spørsmål til Camilla Pihl

Hva slags forhold har du til mote? Det ser jo ut som du følger med.

- Haha! Jeg kan ingenting om klær. På ungdomskolen var jeg i opposisjon og nektet å gå med Canada Goose, Parajumper eller Marc Jacobs-veske. Den skinnsekken her kjøpte jeg nettopp på grunn av det. Den ser jo helt Askeladden ut. Nå som jeg går på Katta hvor alle går med skjørt og Dr. Martens og kjører hispterstilen, går jeg igjen motsatt vei og har blitt «normal» i stilen.

Hvor kjøper du klær?

- Jeg kjøper egentlig bare billig-klær, men prøver å styre unna «barnearbeider-klær». Zara er favoritten. Der finnes det litt annerledes plagg, men som likevel er billige og folkelige. Jeg har litt angst for å kjøpe dyre klær, for jeg er veldig gjerrig. Så hvis jeg skal kjøpe noe dyrt må jeg være hundre prosent sikker på at jeg kommer til å bruke det masse!

ASKELADDEN: Skinnsekken kjøpte Susanne som en motreaksjon da alle venninne hennes gikk med designervesker. Foto: Trond Solberg/VG

Hvilket skjønnhetsprodukt klarer du ikke å leve uten?

- Nå skal jeg ikke være kjedelig å svare Carmex selv om det egentlig er sannheten, så det må bli øyenbrynspenn. Jeg har et slags hull i det ene brynet så jeg bruker penn, bryngelé og børste for å fylle det ut.

Hvilke blogger og magasiner leser du?

- Jeg leser ingen blogger nå, men var innom «Voe» da jeg var 11 år, så det var den mest heavy bloggeperioden jeg har hatt. Ellers leser jeg Costume og Stella, og jeg liker spesielt godt at Stella tar alle bildene selv. Kreativt og kult.

Les også:Norske Erjona er 16 år og supermodell

Du var ikke å finne på Instagram, har du skjult profil?

- Jeg tør nesten ikke å si det, men jeg er ikke på Instagram! Siden jeg stort sett er i opposisjon ville jeg ikke ha det fordi alle andre har det.

Hva drømmer du om?

- Jeg vil jo egentlig bli kirurg, og så jobbe med skuespill ved siden av. Jeg elsker nemlig å pirke på ting og skjære i folk. Klemme hudormer! Det er helt nydelig. Her om dagen da jeg stod på badet og egentlig skulle sminke meg og ordne håret til en konfirmasjon, oppdaget jeg en død veps. Så jeg prioriterte å dissekere, altså skjære den opp, istedenfor å sminke meg. Jeg prøvde egentlig å finne hjernen, men jeg tror jeg moste den så det kom bare ut masse slim og gørr. Det er det mest nerdete jeg har gjort i livet, tror jeg.

Så om fem år, er du...?

- Godt i gang med medisinstudiet, pluss at jeg har bodd i et lite skur ved en elv i Vietnam for å få litt «zen» i livet mitt. For det trenger jeg nå merker jeg.

Publisert:

Finn mer innhold om: