Denne frisyren tar hovedstaden med storm

1, 2, 3NDY: Hovedstadens nye trendsveis kan lett forveksles med 80-tallets såkalte grorudpalme. Foto: Gisle Oddstad/VG

Populære motebloggere, stylister og Oslo-hipstere står i bresjen for den nye «it»-frisyren som tar hovedstaden med storm. - Folk føler de kan se trendy ut på en enkel måte, mener stylist.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Den dukker opp på trikken, mellom hyllene på matbutikken, florerer i skolegården og i det åpne landskapet på kontoret. Og kanskje det verste av alt: Den pisker deg hardt i ansiktet på dansegulvet i helgene.

Men for all del: Den er enkel å lage, ser passe avslappet ut og understreker at du følger med i motebildet, ifølge ekspertene. Og før du vet ordet av det har også du ubevisst laget Oslos nye trendfrisyre mens du vasker gulvet hjemme. Vi snakker selvfølgelig om den lille «tutten».

Les også:Derfor bør du beholde etterveksten

tutt

Web-ansvarlig hos Costume, Hedda Kaupang. Foto: Privat

tutt

Stylist og moteblogger Hedda Skoug. Foto: Privat

tutt

Innkjøper på Høyer og moteblogger Annabel Rosendahl. Foto: Privat

tutt

Moreredaktør i Costume, Mette Mortensen. Foto: Privat

Frisyren lages ved å sette opp en liten del av håret i en knute eller løkke på toppen av hodet, mens resten henger ned.

Hedda Kaupang som er redaksjonssjef i Costume, stylist Hedda Skoug, innkjøper på Høyer og moteblogger Annabel Rosedahl og motejournalist i Costume Mette Mortensen, er bare en brøkdel av jentene som har kastet seg på trenden.

- Perfekt til «dagen derpå»

Kjendisfrisør AG Starheim hos frisørsalongen Gevir, er stor fan av frisyren som nå har tatt hovedstaden med stom.

STOR FAN: Kjendisfrisør og Tone Damlis faste make up-artist, AG Starheim, mener frisyren passer like godt til kort som til langt hår. Foto: Privat

- I disse tider hvor lysere sjateringer i håret er populært, lager det en morsomt effekt når håret settes opp i en «tutt». Dette er en av mange andre ting som dukket opp i dragsuget av 90-tallstrenden som har herjet en stund - spesielt denne hårtrenden, forteller frisøren til MinMote.

- Sveisen gir et fint løft til ansiktet og er en veldig ung frisyre. Den funker på både på langt hår og kortere bob-er. Den er også kul med lugg.

Les også:10 ganger midtskill så bedre ut enn sideskill

Starheim forteller at det er en perfekt frisyre om det er noen dager siden du har vasket håret, eller eventuelt til «dagen derpå».

- Den kan danderes både rufsete og tilfeldig, mer pyntet og planlagt, med bling og sløyfer. Jeg er selv en stor fan av å få håret opp og bort. Der andre kommer med krølltanglokker kommer jeg heller gjerne med «cornrows» eller en «tutt» på hodet, sier hun og fortsetter:

- Det er gøy å nå se begge deler - på catwalks, kjendiser og bloggere. Det er ikke tvil om at fletter og «tutter», gjerne samtidig, er i vinden, sier hun til MinMote.

Slik fletter du en trendy flettekrone!

- «Statement»-frisyre

Starheim får støtte av moteblogger og stylist Hedda Skoug. Hun mener at frisyren er blitt så populær fordi den er enkel å lage.

AVSLAPPET: Stylist og moteblogger Hedda Skoug mener frisyren er finest når den er tilfeldig satt opp, og ser litt rufsete ut. Foto: Privat

- Det er ingen tvil om at 90-tallet er tilbake for fullt, og med det kommer også denne frisyren. «Tutten» en ukomplisert frisyre som de aller fleste får til på kort tid, sier hun og fortsetter:

- Det er en ny vri på hestehalen og folk føler de kan se trendy ut på en enkel måte. Ved å gå med denne frisyren signaliserer du at du følger med. Det er en «low key statement»-frisyre.

Stylisten mener jo mer tilfeldig frisyren ser ut, jo bedre er det.

- Det skal ikke se ut som du har stått og ordnet og brukt masse tid foran speilet, selv om du kanskje har gjort det. Det fineste er når frisyren ser avslappet og tilfeldig ut.

- Er dette Oslos nye trend-frisyre?

- Ja det vil jeg si. Det er typisk at slike trender kommer til de store byene først, men på grunn av motebloggerne vil denne trenden spre seg mye fortere, mener Skoug.

Les også:Norske kvinner bruker millioner på denne vesken

Understreker at du er oppdatert

OPPDATERT: Trendforsker og sosialantropolog Gunn-Helen Øye, mener Oslos nye trendfrisyre sender singnaler om at du vil fremstå som oppdatert. Foto: NTB Scanpix

Trendforsker og sosialantropolog Gunn Helen Øye forteller at dette er et typisk eksempel på en trend som har røtter i en subkultur.

- Denne frisyren var også veldig populær på 80 og 90-tallet hvor «grunge» og «underground» og flere andre harde elementer preget motebildet. Når moteinteresserte jenter med dyre merkeklær går med frisyren blir dette motsetninger som gjør at dette får oppmerksomhet og blir populært, forteller Øye til MinMote.

Hun mener at populære momenter som «kræsjer» med stilen din, understreker at du følger med og er oppdatert.

- Ved å adoptere en trend som dette sender du signaler om at du følger med i motebildet og gjerne vil være oppdatert og trendy. Det spiller nesten ikke noen rolle hva du har på deg når du tar i bruk trendelementer som denne frisyren er et godt eksempel på, sier trendforskeren.

Les også:Er Acne-skjerfet harry eller klassisk?

Publisert: