Vakker i pastell

Gå sommeren i møte med sesongens trendy pastellfarger. Velg å sminke enten øyne, lepper eller negler i de lyse fargene.

Mari Glans
Publisert:

Hvis det er en tid på året du skal bruke pastellfarger i ansiktet, er det på sommeren. Lyse og friske farger er det perfekte tilbehør til solbrun hud, og denne sesongen er mulighetene ekstra mange. Pasteller i alle mulige varianter ble nemlig sett på catwalken denne sesongen.

De mest populære fargene i sommer er lysa nyanser av blå, grønn og spesielt lilla, som er en av sommerens hetste makeup-farger. På visningen til Versace kom modellene ned catwalken med øynene sminket i forskjellige duse lillatoner og resten av ansiktet ble holdt nøytralt.

Lilla er hot i vår!Slik får du catwalk-looken!

La fargen dominere

Å finne en balanse er viktig når man bruker pastellfarger i ansiktet. Sats på et område av gangen, enten øyne, lepper eller kinn. Men det er spesielt øynene som får mest ut av å sminkes med pastellfarger. Når du sminker øynene er det best å la selve fargen alene dominere. Men bruk alltid et godt lag sort mascara på vippene for å skape en kontrast til den lyse fargen.

En annen catwalketrend er å mikse flere forskjellige pastellfarger på øynene, som sett på visningen til Derek Lam. Her ble det lagt en ferskenfarge på selve lokket, en lilla skygge langs vippene og en grønn skygge lagt bredt under øyet. For å få denne effekten kan man blande pastellfargene som man vil. Det viktigste er at fargene er duset godt inn i hverandre uten noen harde overganger.

Miks farger!Få makeup-artist Pat McGraths beste tips

Få fram fargene

Pastellfarger kommer ekstra godt frem når de har en skimrende finish, og designerne Viktor & Rolf viste flere varianter av dette på sin visning. Med sterke skimrende skygger i lys blått, grønt og lilla kom modellene ned catwalken, og skyggene var dratt ut over selve øyelokket, noe som ga en futuristisk look.

Med pastellfarger på øynene er det viktig at fargen kommer godt fram. Bruk en primer eller base på øyenlokkene og sats på godt pigmenterte skygger av god kvalitet. Bruk også riktig teknikk når du legger øyenskyggen. Dytt på skyggen lett med en pensel for å en ekstra kraftig farge, det holder ikke å bare dra den lett over lokkene.

Få en bedre makeup!Her er proffenes beste tips

Relevante artikler videre:

Våg å prøve noe nytt! Oppdater makeupen din

Slik legger du perfekt leppestift!Les vår leppestift-guide

Røde lepper er en festfikser!Her er fem produkter du trenger til fest

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Publisert: