Kvinnelig «herremodell» får Vogue-oppdrag

Den franske kvinnen Casey Legler (35) er ikke som andre kvinnelige modeller – hun poserer nemlig kun som mann. Nå har hun landet sin første Vogue-jobb.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Modellen dukker opp i den kommende maiutgaven av det prestisjetunge motemagasinet Vogue, skriver Huffington Post.

Der er hun en del av reportasjen «Gender Agenda», stylet langt mer feminint enn vanlig. Leger har alltid tatt modelljobber som mann, og under moteuka i New York i februar dukket Legler opp på catwalken da Michael Bastian skulle vise sin herrekolleksjon. For bare fem måneder siden ble hun også den første kvinnelige modellen som fikk plass i herrestallen til modellbyrået Ford Models – samme byrå som har representerert stjerner som Elle Macpherson, Christy Turlington og Bar Rafaeli.

De siste årene har det ikke vært uvanlig med menn som jobber som kvinner i modellverdenen, med bosniske Andrej Pejic i spissen. Nå seiler Casey Legler opp som det nye stjerneskuddet i bransjen, da hun gjør det stikk motsatte.

Legler har bakgrunn som olympisk svømmer for Franskrike som tenåring. Fortsatt har hun en imponerende fysikk, samtidig som hun har gjort utseendet mer gutteaktig ved å klippe håret kort og kle seg i løstsittende herreklær. Til CNN beskriver hun livet som «mannlig» modell som enklere enn som kvinnelig.

- Det er så mye mer som må ordnes når man er kvinne. Sminke og hele den pakka, sier hun.

Legler forteller at planen egentlig var å studere medisin eller juss etter at hun la opp som svømmer som 21-åring. I stedet tok fotografvennen Cass Bird med noen bilder av Legler til Ford Models. En stund senere ba modellbyrået om et møte med Legler, som kort tid etter ble tatt inn i varmen og signert.

Publisert:

Finn mer innhold om: