Slik får du glødende hud som «norske» Chrissy Teigen

LYSER OPP: Smellvakre Chrissy Teigens glødens hud lyser opp den røde løperen - og hun framhever den med en hvit sommerkjole. Foto: NTB Scanpix/Produsentene

Gå sommerens siste fester i møte med lekker sminke i chambagne-, gull- og ferskentoner - med disse enkle triksene får du maks ut av sommergløden!

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Solkysset hud er det perfekte tilbehøret til en hvit sommerkjole, og i stedet for å sminke over gløden bør du framheve den med noen få produkter. La brunfargen komme til sin rett med en tynn foundation, og framhev øynene med elegante jordfarger med litt ekstra skimmer. Vil du gi huden din et ekstra «boost», er det helt lov å ty til litt selvbruning i forkant.

Redd for å miste fargen med en gang?Slik beholder du brunfargen lengst mulig!

Den halvt norske modellkjæresten til John Legend, Chrissy Teigen, er ekspert på å framheve sin gyllenbrune hudfarge med skimmer. Teigen beholder en naturlig look med få sterke farger, men velger til gjengjeld jordfargene som passer til akkurat hennes hud.

Make up-artist Ida Engstrøm har delt sine beste tips med minMote, slik at du kan stjele Chrissys sommerfest-stil til helgen:

Selvbruning: Ja, det har vært sommer, men ikke alle får en naturlig brunfarge etter noen uker med norsk sommer. Da er en god selvbruningskrem eller -spray løsningen. Test alltid produktet i god tid før du skal på fest, slik at du ikke bommer på fargen eller konsistensen som passer til din hud.

BASEN: Selvbruning fra Guerlain, 465 kr. Foundation med skimmer fra Giorgio Armani, 390 kr. Founadtion til kropp (og ansikt) fra MAC, 255 kr. Solpudder fra Guerlain, 445 kr. Foto: Produsentene

Foundation: Ikke fall for fristelsen med å velge en foundation som er mørkere enn din egen hud. Velg heller en variant i samme fargetone, og spe på med solpudder etterpå.

Solpudder til ansiktet: For å framheve gløden skikkelig kan du med fordel bruke et solpudder i flytende form. Påfør dette i hele ansiktet, men ikke overdriv:

- Vær forsiktig med produkter som har veldig mye glitter i seg selv om du vil gløde. Man kan altfor fort ende opp med å se ut som en discokule, ler make up-artist Ida.

DETALJENE: Øyenskygge fra YSL (Tawny), 505 kr. Rouge fra Maybelinne (Peach), 99 kr. Eyeliner fra L'Oréal, 129 kr. Lipgloss fra L'Oréal (Nude Bonbon), 130 kr. Foto: Produsentene

Ikke glem kroppen: Skal du ha på deg en sommerkjole som viser litt hud, bør du passe på at fargen i ansiktet ikke skiller seg for mye fra resten av kroppen. Velg en foundation-type med tynn konsistens som passer til både ansikt og kropp. Bland den gjerne ut med en bodylotion for et naturlig resultat. Bikiniskillet fjerner du enkelt med disse triksene. Gå til slutt overkrageben og skuldre med samme solbudder som du brukte i ansikter.

Gyldne detaljer: Framhev øynene med øyenskygge i brunt og champagne-farge i stedet for tung, sort sminke. Bruk en lys skimmer-skygge i øyekroken og rett under øyenbrynet for å åpne øynene, og avslutt med en sort eyeliner og et strøk maskara. Velg en varm fargsenfarge i kinnine og en naturlig gloss i samme fargetone.

NB! Prisene er veiledende.

Publisert:

Finn mer innhold om: