Slik får du den sexy Louis Vuitton-stilen på budsjett

I SESONGENS TRENDKJOLE: Norske Hanneli Mustaparta gikk tidligere i høst kledd i en blomstret kjole med blondekant og spaghettistropper, som hun matchet med en sort kardigan og høye sandaler med utskjæringer. Foto: Getty Images/ All Over Press / Produsentene

Blonder, fløyel og sexy spaghettistropper er blant sesongens største festtrender. La deg inspirere av motehuset Louis Vuitton som sendte modellene ned catwalken iført hotte «nattkjoler».

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Tanken på å gå med en nattkjole ute blant andre mennesker er kanskje fjern for mange, men ser man på Louis Vuittons høstvisning er kjoletrenden som er inspirert av nattøy mer aktuell enn noensinne.

Såkalte «spaghettistropper» og sarte blondekanter var blant de viktigste elementene som preget motehusets visning i Paris tidligere i år.

Sist gang tynne kjolestropper stod på moteagendaen var på slutten av 90-tallet og ved milleniumsskiftet. Mange husker kanskje det ikoniske øyeblikket i TV-serien «Sex og Singelliv» da hovedkarakteren Carrie Bradshaw dro på stevnemøte kledd i «the naked dress» - en kjole med syltynne stropper og et nattkjolelignende snitt.

Louis Vuittons versjon av nattkjolen har blondekant ved både brystpartiet og kjolens nedre del, og kjolen har et ettersittende snitt som fremhever kvinnelige former.

Det var imidlertid ikke bare nattkjolene som preget visningen. Fløyel er et av materialene som motehuset vil at du skal kle deg i denne sesongen, og både lange og korte kjolekreasjoner, også disse nattkjoleinspirert, var blant visningens høydepunkter.

Flere av overdelene motehuset viste var i et pusete stoff som stod i kontrast til de ellers skinnende og sarte materialene.

BLONDER OG FLØYEL: På Louis Vuittons visning for høst- og vinter var modellene kledd i camisole-kjoler med blonder, fløyel og pusete overdeler. Foto: Getty Images/ All Over Press

Dersom du vil kopiere den sexy kolleksjonen fra Louis Vuitton, er det noen forholdsregler du bør ha i tankene. Vil du gå for en nattkjoleinspirert kreasjon, bør du passe på at lengden ikke er altfor kort - tynne stropper gjør at du allerede viser mye hud, og det kan dermed bli udelikat og svært avslørende hvis du i tillegg viser mye bein. Velg gjerne en variant som når deg til rett over knærne.

Du kan også gjøre som Louis Vuitton og style kjolen med en overdel: En kardigan eller genser i et pusete stoff eller med blomstermønster blir en fin kontrast til kjolen, og gjør at den også kan brukes til hverdags.

Vil du kle deg i fløyel, bør du velge en kjole i en juvelfarge. Pass på at materialet ikke er for tjukt og at glansen fra fløyelen ikke er for prangende - da kan det lett se billig ut.

Dersom du føler at en nattkjole-inspirert kreasjon blir for avslørende, kan du også velge å kle deg i en topp med tynne stropper og blonder, og kombinere den med et knelangt blyantskjørt. Hvis du vil tilføre mer farge, kan du gå til innkjøp av en blomstermønstret variant - flere kåper, skjørt og kjoler på motehusets visning hadde et elegant og romantisk blomstermønster. Slenger du over en kardigan eller jakke passer antrekket godt til hverdags, og skal du rett fra jobb til fest kan du enkelt gjøre antrekket festklart med rød leppestift og høyhælte sko.

Finn dine favoritter blant plaggene minMote har plukket ut:

SEXY KJOLER: Fløyelskjole i burgunderfarge fra H&M, 299 kr. Blomstrete topp fra Bik Bok, 199 kr. Sko fra Asos.com, 436 kr. Kjole med blondedetaljer og tynne stropper fra H&M, 299 kr. Foto: Produsentene
PUSETE GLAMOUR: Kardigan i pusete stoff fra H&M, 399 kr. Leppestift i fargen Femme Fatale fra Isadora hos Nelly.com, 140 kr. Kjole med blonde- og stroppedetaljer fra Zara, 1199 kr. Sko fra Mango, 449 kr. Veske i pelsimitasjon fra Asos.com, 397,19 kr. Foto: Produsentene
ELEGANT I SKJØRT: Blomstrete skjørt fra Riverisland.com, 251 kr. Topp med blondedetaljer og tynne stropper fra Riverisland.,com, 161 kr. Pumps fra Bianco, 499 kr. Pusete kardigan fra Cubus, 225 kr. Foto: Produsentene
Publisert: