Jenny Skavlan får kjoleslakt på Spellemann: - Kommer ikke unna med alt

STAVANGER (MinMote): Jenny Skavlan (28) ledet lørdagens Spellemann-utdeling i en todelt sjokkrosa kjole, som ikke falt i smak hos fungerende MinMote-leder, Martine Lunder.

jenny spellemann

BLIKKFANG: Både kjolen og tilbehøret til Skavlan er tydelig etnisk-inspirert. Hodesmykket er designet av den norske designeren Tina Steffenakk Hermansen. Foto: Fredrik Solstad/VG

jenny spellemann

VAKKER DUO: Mona B. Riise og Jenny Skavlan leder Spellemannprisen i antrekk de selv har vært med å designe. Foto: Fredrik Solstad/VG

For tredje år på rad ble Spellemannprisen delt ut direkte fra Konserthuset i Stavanger. I år var det Jenny Skavlan og Mona B. Riise (42) som fikk det ærefulle oppdraget å lede både publikum og TV-seere gjennom den stjernespekkede kvelden.

Selv om prisene stod i høysetet kom vi ikke unna sceneantrekkene til programlederduoen.

Les også:Bertine Zetlitz ankom Spellemann i stylistens brudekjole!

«Det lille ekstra»

- Kjolene er spesialtilpasset til hver av programlederne og deres ulike personligheter og uttrykk, men er også synkroniserte så godt det lar seg gjøre for å skape en helhet på scenen. Vi har jobbet mye med linjer og form, sier NRK-stylist, designer og sminkør Susanne Hoftun til MinMote.

Saken fortsetter under bildet!

BALANSERER HVERANDRE: Jenny Skavlan og Mona B. Riise har fått spesialdesignede kjoler for å lede Spellemannprisen for musikkåret 2014. Foto: Fredrik Solstad/VG
BALANSERER HVERANDRE: Jenny Skavlan og Mona B. Riise har fått spesialdesignede kjoler for å lede Spellemannprisen for musikkåret 2014. Foto: Fredrik Solstad/VG

Skavlan var iført et todelt silkeantrekk i sterk rosafarge med høy dobbelsplitt i skjørtet. Magetoppen var stroppløs og hadde en bred brett på tverst. I skillen hadde hun et etnisk-inspirert smykke.

ETNISK-INSPIRERT: Skavlan droppet store smykker og gikk heller for et etnisk-inspirert hodesmykke og trendy øredobber. Foto: Fredrik Solstad/VG
ETNISK-INSPIRERT: Skavlan droppet store smykker og gikk heller for et etnisk-inspirert hodesmykke og trendy øredobber. Foto: Fredrik Solstad/VG

- Jennys hodesmykke er fra TSH og er laget av Swarovski-krystaller. Det tilfører antrekket det lille ekstra, og skiller seg ut fra tidligere sceneantrekk, sier Hoftun til MinMote.

- Ikke heldig

Fungerende MinMote-leder, Martine Lunder, er ikke spesielt imponert over Skavlans Spellemann-antrekk.

- Kveldens antrekk rettferdiggjør ikke alle gangene Jenny Skavlan er blitt kåret til landets best kledde kvinne. Det er rett og slett ikke heldig, hverken i design- eller snittmessig. Glinsende stoff i knall rosa ser fort billig ut, og skjørtet sitter ikke så bra - det ser litt hjemmesnekret ut, mener Lunder og legger til:

- Og hva er egentig greia med den «indiske» hodepynten? Den ser litt malplassert ut og får det hele til å se ut som et kostyme. Jenny er flott og kan komme unna med det meste, men ikke dette.

- Bedre

Riises utringede, svarte kjole var laget av stoffet neopren og har lekre silkedetaljer i kantene, lange ermer og stor kappe nederst i skjørtet.

Hoftun forteller at kjolene er et designsamarbeid og at planleggingen har pågått siden desember.

Fungerende MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Kristian Dale
Fungerende MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Kristian Dale

- Jenny og Mona har begge på seg lange kjoler på scenen i kveld. Både Jennys rosa og Monas svarte kjole er et samarbeid mellom den norske designeren Tina Steffenakk Hermansen, programlederne selv og meg, sier hun.

Lunder mener Riises kjole er bedre, men er ikke i ekstase.

- Jeg liker denne kjolen bedre enn Jennys, men den er langt fra å ta pusten fra meg. Fasongen er fin og jeg liker de tre kvartlange ermene, men utringningen er på grensen til tacky, mener hun.

Det var Hoftun som stylet og planla Idrettsgalla-antrekket til Anne Rimmen tidligere denne måneden, og som designet Anne Lindmos verktøy-kjole under Spellemann i fjor.

Populær designer

TSH, som står for den norske designeren Tina Steffenakk Hermansen, markerte seg tydelig på de ulike kjendisbryllupene i sommer. Først ut var Tone Damli og datteren Billie som matchet i like designerkjoler fra merket.

Det samme gjorde skuespilleren Marian Saastad Ottesen hele to ganger. Damli fikk dessuten godt med oppmerksomhet i sosiale medier for sin gulvlange, glamorøse julekonsert-kjole som også var designet av TSH.

Hvordan var din opplevelse i dag?