Blodrød og dramatisk - høstens hotteste neglelakk

FEMME FATALE: Zac Posen-modellene fikk matchende negler og lepper i en dyp rødfarge. På neglefronten ser dette ut til å bli høstens store hit. Foto: Getty Images/All Over Press/Produsentene

På tide å legge vekk de skrikende neonfargene - høstens hotteste neglelakk er en sofistikert og elegant rødfarge som nesten ikke kan bli for mørk.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Rød neglelakk vender alltid tilbake i motebildet, og denne gangen er den mørkere enn noensinne. «Oxblood», eller okseblod, er kallenavnet på fargenyansen som kommer til å dominere på neglelakkfronten i høst. Den dype rødfargen ble sett hos blant annet Jenny Packham, Reem Acra og Zac Posen, gjerne sammen med matchende lepper.

- Den hotteste fargen i høst er helt klart «oxblood»-rødt, og jeg gleder meg allerede. Jeg gir de sommerlige knallfargene maks et par uker til, før denne fargen gjør inntog for fullt. I fjor var det mer burgunder, nå er det skikkelig dype rødfarger, forklarer negledesigner og salongeier Marna Haugen til minMote.

RØDT, RØDERE, RØDEST: Neglelakker fra Tom Ford (Bordeaux Lust) hos Neimanmarcus.com, 203 kr. Fra YSL (Rouge Dada), 225 kr. Fra Gina Tricot (Zinfandel), 39 kr. Fra Depend, 25 kr. Foto: Produsentene

Haugen mener mørkerøde negler passer til både hverdags og fest, men at det er visse forholdsregler man bør ta:

- Det er veldig viktig at neglene er velstelte - mørk avflasset neglelakk er jo det motsatte av elegant. Ta deg tid til å rense og file neglene skikkelig, og dytt ned neglebåndene før du begynner, sier hun og fortsetter:

- Deretter er det veldig viktig med en god underlakk, før du legger to lag neglelakk og avslutter med en topplakk som sikrer at det holder lenge.

ULIKE TONER: Neglelakker fra Chanel (Accessoire), 225 kr. Fra Lancome (Purple Fiction), 260 kr. Fra Armeni (Night Viper), 225 kr. Foto: Produsentene

Vi får altså en pause fra skikkelig julerødt og lyse rødtoner denne høsten. I stedet går fargetonene fra en rik rødfarge til mer rødbrunt, plommelilla og nesten sort. Backstage hos motehusene med hadde modellene kortklipte negler. Negledesigner Haugen er enig i at man med fordel kan droppe å spare til lange negler før du kaster deg på trenden.

- Det er faktisk mer elegant og mindre tacky med litt kortere negler. Pass bare på at de har en fin fasong, råder hun.

LES OGSÅ:5 lekre kombinasjoner av manikyr og pedikyr

Publisert:

Finn mer innhold om: