Dette er årets Øya-trend - se bildene fra festivalen her

Festivalmoten varierer fra år til år. Denne sommeren er det militær-stilen som utpeker seg som en tydelig festivaltrend.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Årets Øyafestival ble sparket i gang onsdag formiddag i Middelalderparken i Oslo. Allerede torsdag utpekte militærstilen seg som en trend blant de festivalkledde publikummerne. Øya bugnet av kamuflasjemønster og militærgrønt. Det iøynefallende mønsteret var å se på både skjorter og t-skjorter, men jakken var den store gjengangeren. Militærgrønne varianter var også godt synlig på festivalområdet.

Trenden appellerer til gutter og jenter fra både storbyene og mindre bygder rundt om i landet. Enkelte festivaldeltakere har snappet opp trenden i motemagasiner og nettsteder, mens for andre var valg av antrekk og tilbehør mer tilfeldig.

Felles for dem alle var forkjærligheten for den avslappede stilen og militærgrønt, som også er en stor trend utover høsten.

LES OGSÅ: New York-tips du ikke vil gå glipp av – den norske modellen deler sine favoritter

Sjekk bildene fra Øyafestivalen her:

Oda Hagen Kjølhamar (17), Rendalen:

– Jeg har ikke planlagt antrekket mitt, men når jeg er på festival er det viktig for meg å være komfortabel, forteller Kjølhamar.

Hun innrømmer at hun er opptatt av å ha en kul festivalstil, men at det viktigste er å ha klær som er løse og ledige.

– Kamuflasjejakken fant jeg helt tilfeldig i en butikk, men den er helt klart prikken over i-en i antrekket mitt, avslutter Kjølhamar.

Ansh Dutta (24), Oslo:

– Jeg har ikke tatt hensyn til at jeg skal på festival, men på festival er komfort viktig og da kan man ikke stille i stram skjorte og blazer, forteller Dutta.

Før festivalen gikk han til innkjøp av en kamuflasjesinglet.

– I dag er det varmt og da kombinerer jeg den med denimshorts og åpen denimskjorte. Det er perfekt i dag, avslutter Dutta.

Stine Folland (28), Oslo:

– Jeg er litt opptatt av festivalmote og kamuflasjeskjorten har blitt et fast innslag i festivalantrekkene mine, sier Folland.

Hun jobber med mote til daglig og lar seg inspirere av mennesker hun møter i hverdagen.

– I dag ville jeg være komfortabel, og siden jakken er lett å bruke og passer til det meste ble det i kombinasjon med skjørt fra Alexander Wang og t-skjorte i dag, avslutter Folland som liker å ha en avslappet festivalstil.

Ruth Nilsen (18), Sandnes:

– I dag ville jeg kle meg i lag på lag. Samtidig synes jeg det er viktig å ta hensyn til været, sier Nilsen som ankommer festivalen iført fotsid kjole og kamuflasjejakke.

Hun lar seg inspirere av motemagasiner og leser Style.com ofte.

– Jeg lar meg også inspirere av de andre festivaldeltakerne. Jeg liker å være gjennomført i stilen min, forteller hun.

I dag føler Nilsen seg litt pyntet i den fotside kjolen.

– Siden jeg kombinerer kjolen med kamuflasjejakken dresses antrekket mitt litt ned, avslutter hun og legger til at jakken er et gammelt funn.

Henrik Maarud (28), Skogbygda:

– Jeg vet ikke om jeg er så opptatt av mote og trender, men jeg liker at folk kler seg ordentlig og viser personlig stil, sier Maarud.

Han ankommer festivalområdet iført en formsydd, militærinspirert skjorte kjøpt for mange år siden i London, smale jeans og boots.

– Dagens antrekk er ikke planlagt og skjorten var slett ikke trendy da jeg kjøpte den. Jeg liker fargen, den er et godt alternativ til svart som jeg vanligvis bruker, forteller Maarud som føler skjorten er tidløs.

Camilla Søvik (17), Fredrikstad:

– Jeg er opptatt av mote og følger en del blogger i tillegg til å lese motemagasiner, forteller Søvik.

Hun er som mange andre festivaldeltakere opptatt av å være komfortabel, men i tillegg dyrker hun den androgyne stilen.

– Jeg liker at jakken min er oversized oglitt maskulin. I kombinasjon med shorts, hettegenser, lue og sekk blir stilen min skikkelig avslappet, forteller hun og sier hun i blant kombinerer militærjakken med feminine kjoler.

– De grove bootsene er fra Dr. Martens og tåler alt. Det er viktig på festival, avslutter Søvik.

Aurora Hellevang (24) Harstad:

– Jeg skal innrømme at jeg følger litt med på motebildet, men jeg er ikke så opptatt av mote. Jeg synes folk skal få gå med hva de vil, sier Hellevang som fant den militærgrønne jakken på loftet til moren sin.

På festival er det viktig for Hellevang å kle seg etter været, og siden solen skinner valgte hun vintage magetopp og shorts.

– Jeg oppdaget at jakken var trendy i et magasin og dro den ned fra loftet til mamma. Den er også en del av antrekket mitt fordi den har mange lommer. Da slipper jeg å bruke veske, avslutter Hellevang.

Øyvind Morken (33) Oslo:

Morken lar seg inspirere av den amerikanske byen Detroit. Han liker alt fra musikken til innbyggerne i byen.

– Jeg er ikke så opptatt av mote, men komfort og funksjonalitet, sier Morken som er Dj og en av artistene på Øyafestivalen.

Hele antrekket til Morken er det han kaller arbeidsklær.

– Kamuflasjejakken min er fra Carhartt, et klesmerke fra Detroit, som opprinnelig lager klær til arbeidsfolk. Jeg bruker den som regel i kombinasjon med jeans, t-skjorte og sneakers. I tillegg til å være komfortabel er den vanntett og vindtett, forteller Morken som bruker jakken som en del av sceneantrekket på festivalen.

– Dette er arbeidsuniformen min, avslutter Morken bestemt.

Ira Konstantinidis (15), Oslo:

– Jeg er kjempeopptatt av gatemote, men på festival vil jeg være avslappet, sier Konstantinidis som har latt seg inspirere av bandet Odd Future som spiller på Øyafestivalen i kveld.

Hun er iført denimshorts fra en vintage-butikk i Paris og kort kamuflasjetrøye fra et marked i Hellas.

– Klær er en måte jeg uttrykker meg på, og i dag ville jeg være litt kul og gikk for magetoppen til 5 euro, sier Konstantinidis og legger til at hun ikke får nok av kamuflasje- og militærtrenden.

LES OGSÅ: Jessica Biel får kjolekritikk: – Hun burde ikke være opptatt av å følge trender

LES OGSÅ: «Sex og singelliv»-Carries ballerinaskjørt kostet 30 kroner

Publisert: