Kates kåpe har skapt Burberry-boom

Salget har skutt til værs hos Burberry etter at hertuginne Kate ble avbildet i en kåpe fra det britiske luksusmerket.

Den populære hertuginnen ble først avbildet i en klassisk trenchcoat fra Burberry i fjor og et døgn senere kunne Burberry melde at kåpen var utsolgt i nesten alle størrelser i England.

Og hertuginne-effekten ser ut til å vare. De tre siste månedene i 2011 økte Burberry det totale salget i London, Beijing, Hong Kong og Paris med 21 prosent, skriver Daily Mail.

Selv mener Burburry at gratis-reklamen som hertuginne Kate har sørget for er av mindre betydning og at det er deres langsiktige vekstplan og at de har butikker på de riktige stedene som er grunnen til veksten.

LES OGSÅ:Reisegarderoben som skaper Kate-mania

Førsteamanuensis ved Institutt for markedsføring på Handelshøyskolen BI, Bendik Samuelsen, tror imidlertid at det har mye å si for Burberry-salget at Kate har blitt fotografert med deres kåpe.

- Dersom en person som folk ser opp til og identifiserer seg meg bruker et plagg er det klart at det kan gi bedre salg. Hertuginne Kate har jo nærmest blitt en tilbedt person i England og at hun har gått med en Burberry-kåpe han nok bidratt mye til å øke salget, sier Samuelsen til minMote, og fortsetter:

- Vi ser jo at det gjelder andre spesifikke plagg også. Hun fungerer nærmest som en opinionsleder.

LES OGSÅ:Kate og Pippa i billigklær fra Zara

For det er ikke første gang Kate fungerer som en levende reklameplakat. Like etter at det ble kjent at hertuginnens favorittpumps er fra merket L.K. Bennett krasjet nettsiden til merket fordi en horde med fans ville klikke hjem skoene.

Det samme skjedde med kjolen hun hadde på seg på forlovelsesbildene med ektemannen prins William. Kjolen var fra merket Issa og var utolgt overalt etter at bildene kom ut. Kjolen ble dessuten solgt til en langt høyere pris på nettauksjonen eBay i tiden etterpå.

Kates kjole fra Temperley som hun hadde på seg under sin første offentlige opptreden som forlovet med prins William led også samme skjebne. To dager etter at bildene kom ut var kjolen utsolgt.

Men hertuginne Kate bruker ikke bare klær fra eksklusive merker som Burberry. Én av årsakene til at det britiske folket har trykket henne til sitt bryst er hennes folkelige image - hun dukker stadig opp i rimelige klær fra blant annet kjedebutikken Zara.

LES OGSÅ:Kate og Mette-Marit valgte Zara på konsert

Den mye omtalte Burberry-kåpen kommer fra det britisk merkets vår/sommerkolleksjon for 2011 og koster rundt 6000 kroner.

Følg journalisten på Twitter her!

Hvordan var din opplevelse i dag?