Slik fikk moteverdenen Gossip Girl-feber

Diamantbesatte hårbøyler, tversover-sløyfer og lårkorte kjoler med knehøye støvler har vært kjente innslag i motebildet de siste årene. Trendene har også en annen ting til felles: De oppsto i «Gossip Girl».

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Spoiler-advarsel!

Etter siste sesong av «Gossip Girl» har rullet over TV-skjermene vil intrigene, kjærlighetshistoriene og skandalene bli savnet, men også de upåklagelige antrekkene som har skapt trender langt utenfor TV-settet. Plassert i toppleiligheter i Manhattans overklassestrøk, Upper East Side, er klesskapene til Blair Waldorf og venninnen Serena Van Der Woodsen fylt til randen av designerplagg fra Chanel, Marc Jacobs, Louis Vuitton og Mulberry for å nevne noen. Vesker har dukket opp i «Gossip Girl» for så å bli revet ut av butikkhyllene i den virkelige verden.

Til Teen Vogue forteller kostymedesigner Eric Daman at han aldri hadde forutsett innflytelsen «Gossip Girl»-moten skulle ha.

- Det kom som en stor overraskelse et det ble et sånt fenomen. I begynnelsen måtte vi trygle designere for å få låne klær, men nå er det designerne som ringer oss og tilbyr oss hele kolleksjoner. Vi får ting rett fra catwalken, forteller han.

Før siste sesong med penger, sex og mote fra Upper East Side går på lufta har minMote samlet noen av de mest minneverdige trendene fra Gossip Girl.

Hvilken er din favoritt?

Blairs hårbøyler

I den virkelige verden var hårbøyler forbeholdt småjenter i 2003, men det var før «Gossip Girl» rullet over TV-skjermene. For allerede som videregående-elev i uniform hadde styrtrike Blair Waldorf en karakteristisk stil, og en viktig del av den var en vanvittig samling med hårbøyler og -bånd. Selv om hårbøylebruken ble tonet ned i de senere sesongene hender det fortsatt at hun tar dem fram. For eksempel kan vi røpe at Blair sverger til hårbøyle i stedet for slør i sitt andre bryllup, som kommer i sjette sesong.

- Hårbøylene er tilbake. Vi prøvde å bytte dem ut med hatter en periode, men det hadde ikke den samme virkningen, sier Eric Daman til CNN.

Designerveskene

Blair skapte et salgsboost for designeren Riki Rosetta da hun dukket opp med en av hennes oransje vesker i «Gossip Girl». Nesten over natten fikk vesken en kortvarig it-status og dukket opp i blader som InStyle, Life & Style og New York Post. Vesken koster rundt 2300 kroner og finnes i flere farger, men det var selvsagt den oransje som ble utsolgt på få dager.

- Hver eneste veske, hårbøyle og skopar brukes kun i akkurat den ene scenen, forklarer kosrtmedesigneren til CNN.

Serenas smykker

I de tidligere sesongene har Serena hatt en forkjærlighet for store, fragerike statement-smykker. I siste sesong røper imidlertid kostymedesigner Daman at smykkene kommer til å bli langt mindre fremtredene, dog like eksklusive som før. Tyske Meira T kan forvente seg en salgsboost, ettersom Daman har kalt henne en av sesong seks' store oppdagelser.

- Denne sesongen handler det om lag på lag med tynne og delikate smykker, forteller han til CNN.

Chucks dressutvalg

Den Whiskey-drikkende, hese og alltid mystiske Chuck Bass har alltid hatt en usedvanlig polert stil. Siden han selv ble forretningsmann har Chuck alltid sverget til dress, og i «Gossip Girl» viser han fram en imponerende samling av slips, sløyfer og skjorter i alle regnbuens farger.

Kostymedesigneren forteller til motenettstedet Refinery29.com at han mener alle menn kan kopiere Chuck-stilen.

- Alle menn bør eie én fantastisk dress som passer helt perfekt. Hvis man gjør det, kan man forandre den ved å bytte skjorter, slips og sløyfer. Chuck har selvsagt mye å velge i, men nøkkelen er å ha den ene dressen som sitter som et skudd, sier Daman.

Blairs brudekjoler

Hertuginne Kate og prinsesse Charlene fikk konkurranse fra Blair Waldorf om årets vakreste brudekjole i 2011, da Blair skulle gifte seg med drømmeprinsen og bli prinsesse. I en tyllkreasjon fra kjendisdesigner Vera Wang gikk Blair til alters med franske Louis i en helhvit kjole etter å ha prøvd flere varianter. Brudepikene hadde også kjoler fra Vera Wang, som ble utsolgt like etter at bildene fra TV-bryllupet lekket. Prislappen på 1100 kroner var langt fra tilfeldig, forklarer Daman.

- Det var viktig for meg at seerne følte at dette var noe de selv kunne få tak i. Noen ganger kan folk ha vanskelig for å huske at man kan bruke rimelige plagg også i bryllup og fortsatt se fantastisk ut, sier han til Refinery29.com.

Uten å røpe for mye har det også lekket ut at Blair gjør et nytt forsøk på å gifte seg i siste sesong, men denne gangen har hun byttet ut bløtkake-kjolen men en lyseblå, glitrende kreasjon fra Elie Saab. Den karakteristiske hårbøylen i matchende farge er på plass, og det samme er et par gigantiske øredobber.

Jennys stilforvandling

Alle Gossip Girl-karakterene har utviklet seg stilmessig, men ingen har vært i nærheten av å ta det så langt som Jenny Humphrey. Fra søt, uskyldig og skoleflink til sortsminket rocker - få 14-åringer kan skimte med en extreme make over à la Jenny Humphrey. Kostymedesigneren forteller at han savnet Taylor Momsens karakter da hun forsvant fra serien.

- Hun var mye yngre enn de andre jentene og jeg tror seerne likte å se henne forvandle seg fra den søte tyggegummi-looken til en mer «rock and rolll»-jente. Det var utrolig morsomt å jobbe med, sier han.

Serenas sko

Christian Loboutin, YSL, Alaïa - nevn et skomerke i mange tusen-kronersklassen og Serena van Der Wooden har det. Den allerede langbeinte skjønnheten tripper som regel rundt på Manhattan i skyhøye hæler med en prislapp som minner om en litt over middels høy månedsleie. I siste sesong har hun for ekspempel skaffet seg et par turkise Loboutins.

Publisert: