Tidligere «Top Model»-vinnere: Dette gjør de nå - og dette tjener de

VANT KONKURRANSEN: Både Martine Lervik (øverst t.v) Kamilla Alnes (nederst t.v) og Kine Lauvås Bakke vant hver sin sesong av Top Model. Alle tre har jobbet som modeller etter deltakelsen i realityprogrammet. Foto: TV3/ Justin Macala

Flere av de tidligere «Top Model»-vinnerne har jobbet fulltid som modeller i etterkant av reality-deltakelsen, men ikke tjent seg rike på karrieren. 

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Mandag denne uken ble det klart at Frida Børli Solaker (21) fra Nordland vant årets sesong av Top Model» da hun slo Sandnes-jenta Ingebjørg Strand Lende (19) på målstreken i finalen. Børli Solaker er den syvende vinneren av konkurransen her til lands, og premieres blant annet med en modellkontrakt med modellbyrået Women i Milano, samt et samarbeid med modellagent Donna Ioanna.

Det TV3-sendte programmet har tidvis høstet krass kritikk fra flere hold, blant annet for å være mobbe-TV. minMote har vært i kontakt med flere av de tidligere vinnerne for å finne ut om «Top Model» har vært en springbrett for en levedyktig karriere som modeller.

Jobbet fulltid

Kine Lauvås Bakke, som vant den første sesongen av «Top Model Skandinavia», jobbet i flere år som modell på fulltid etter seieren, og reiste rundt i byer som New York, Miami, Cape Town og London. Selv om det ikke inkasserte de store pengesummene, er det en opplevelse hun ikke ville vært foruten.

PÅ FOTOSHOOT: Kine Lauvås Bakke blir sminket før en fotoshoot med L'Oréal i 2005. Foto: Tom Egil Jensen/VG

- Det er sikkert mange som tjener mye. Jeg tjente nok til å leve på det, men ble ikke akkurat rik. Men det var en fin måte å komme seg rundt på, og få mye opplevelser. Jeg ble ikke rik på penger, sier hun til minMote.

Mens hun studerte markedsføring fortsatte hun å ta modelloppdrag på siden. Nå er hun ansatt som pr-konsulent hos det velrennomerte kommunikasjonsbyrået Patriksson Communication.

- For meg var «Top Model» et greit springbrett. Jeg var såpass gammel da jeg startet som modell som 21-åring, og fikk en del jobber i etterkant som hjalp meg å bygge opp boken min, sier hun.

Ifølge Skattelistene for året 2012 har ingen av «Top Model»-vinnerne tjent seg rike på modellkarrieren:

Gått visninger for Armani

En som i dag har modellyrket som fulltidsjobb, er Martine Lervik som vant sesongen i 2008. Hun lever godt av jobben som modell i utlandet, ifølge Jonas Mangerud i Heartbreak modellbyrå, som representerer Lervik i Norge.

FULLTIDSMODELL: Martine Lervik jobber internasjonalt som modell, og flytter til New York etter nyttår for å satse ytterligere på karrieren. Her er hun avbildet i Top Model-konkurransen i 2008. Foto: TV3

- Martine har blant annet gått visninger for Armani og har jobbet kjempebra. Hun har gjort det spesielt godt i Milano, men er signert med modellbyrået Elite både i Milano, Barcelona og London, og også med et byrå i Tyskland, sier han til minMote, og legger til at Lervik flytter til New York etter nyttår for å etablere seg modell også i statene.

Dro til USA

Kamilla Alnes som vant sesongen i 2007, flyttet til Los Angeles for to år siden. Der har hun først og fremst gått på studier for å bli skuespiller, men gjør fremdeles modelljobber.

- Jeg signerte med modellbyrået Wilhelmina i Miami og Los Angeles før jeg kom hit, og siden den tid har jeg slått meg ned i den tulne byen. Jeg har i tillegg skaffet meg en manager og et commercial agency, skriver hun i en e-post til minMote.

BOR I L.A: Kamilla Alnes har bosatt seg i Los Angeles hvor hun jobber som modell og vil satse på en karriere som skuespiller. Foto: Privat

Alnes mener det er takket være modellbyrået her hjemme at hun har fått mulighet til å jobbe i utlandet, og ikke Top Model-seieren.

- «Top Model» var en fantastisk opplevelse, men jeg vil ikke si at man nødvendigvis blir modell etter å ha vært med. For meg var det i hvert fall ikke slik. Det tok tid før jeg kom til et punkt hvor jeg jobbet flere ganger i uken og tilværelsen er noe helt annet enn på «Top Model», skriver hun videre, og legger samtidig til at det var deltakelsen i programmet som gav henne lyst til å prøve modellyrket.

Studerer

Maria B. Eilertsen som vant 2006-sesongen av «Top Model» studerer for tiden engelsk på Universitetet i Stavanger. I likhet med flere av vinnerne dro hun også til utlandet etter programmets slutt for å jobbe som modell.

- Først dro jeg til Paris, så til London, og så hvor enn jobben førte meg. Etter noen år med hard jobbing, mye reising og mye moro lengtet jeg hjem til Norge. Som modell blir man lett rotløs og jeg ville se mer til familien og komme meg tilbake til skolenbenken, skriver hun i en e-post til minMote

STUDERER: Maria B. Eilertsen (23) vant Top Model i 2006, og gjør fortsatt modelloppdrag på siden av studiene. Foto: Privat

Hjemme ventet en jobb hos Acne, og selv om hun er fulltidsstudent tar hun modelljobber på siden.

- «Top Model» var både lærerikt og veldig gøy, men det nok ikke et springbrett videre til noen internasjonal karriere. Top Model-serien ga meg mot til å satse som modell, og det kommer jeg aldri til å angre på, skriver hun.

Også Claudia Alette Bull som vant 2011-sesongen, har i likhet med Eilertsen valgt å studere etter seieren, forteller Eivor Øvrebø, sjef i Team Models.

- Claudia er student i London, og dro dit ganske kjapt etter at hun vant konkurransen. Hun gjorde litt jobber da programmet ble vist i Norge, men nå gjør hun modelljobber mer på hobbybasis, sier Øvrebø.

Det har ikke lykkes minMote å komme i kontakt med Frøydis Marie Elvenes som vant «Top Model Skandinavia» i 2006. minMote har kjennskap til at Elvenes ikke lenger jobber som modell.

Publisert:

Finn mer innhold om: