Finn hårknuten som passer for deg

Grorudpalmen er blitt trendy! Hårknuten er ikke lenger forbeholdt vaskedag, treningstimer og sofasitting. Slik får du sesongens heteste look til å funke for deg.

Fordelen med hårknuten er at den fungerer like bra til en elegant selskapskjole, som med en enkel topp og jeans.

Trikset er å ikke la den bli for slapp eller rotete, men finne stilen som kler deg best.

- Nå er det moderne å ha knuten så høyt som mulig, nærmest som en grorudpalme- bare i en knute, sier hårstylist Andres Kløvstad, hos INCH frisør i hegdehaugsveien i Oslo.

Han mener at årets knutetrend er en videreføring fra ifjor, da knuten skulle sitte litt lenger nede på hodet.

- Det er blitt veldig populært i år og det er trolig som følge av «Blackswan»-filmen. Sånne trender slår som regel inn et halvt år etterpå, fortsetter Kløvstad.

Han advarer sterkt mot at alle kaster seg på hårknute-trenden.

- Om du kler en hårknute, kommer helt an på ansiktet ditt. Har du et rundt ansikt er det ikke en god ide å kjøre den strammeste hårknuten du kan få til.

Har du utstående ører, eller et spisst ansikt og nese vil jeg ikke anbefale hårknuten. Du må ha de riktige proporsjonene, sier stylisten.

Nedenfor har minMote samlet de tre mest populære variantene og gir deg tipsene til hvordan du får looken til å funke for deg.

Stram og glatt knute:

Rachel Nordtømme (22) har tykt langt hår, noe som er en fordel når du sette opp håret i en stram og glatt knute.

Mye hår gir nemlig knuten godt med volum.

Slik får du looken:

Dersom du ikke har like langt hår, kan du kjøpe en stor hårstrikk eller såkalt «Hair Donut» eller «Bun Shaper» for å få mer volum, slik Nordtømme hadde under Gullruten.

For å lage denne frisyren hjemme, er det best å preparere håret med en hårspray som gjør at det ser tykkere ut, og så føne håret oppned.

Når du er ferdig med å føne håret samler du alt håret i en strikk, rett nedenfor kronen på hodet. Hvis du benytter deg av en «bun shaper», tres denne på.

Deretter tvinner du håret stramt rundt og fester det med hårnåler. Avslutt med hårspray.

Løs og tilfeldig knute:

Denne varianten passer til nesten alle! Og blant dem som har gjort frisyren til sin signaturfrisyre de siste årene er den svenske artisten Lykke Li (25).

Slik får du looken:

Begynn med å påføre en spray som gjør at håret ser fyldigere ut, og føn håret mens du klemmer spissene for å skape en røff look.

Dersom du ikke ønsker å vaske håret på forhånd kan du bruke en tørrshampo, et produkt som gir deg mye volum.

Dra alt håret ditt oppover og tvinn det til det blir en rotete knute, før du fester knuten med hårnåler der knuten skal festes og flates ut. Dra deretter et par hårfliker ut av knuten og ned mot ansiktet.

Sørg for at hårflikene ikke er symmetriske på hver side av ansiktet for å unngå Spicegirls-looken fra 90-tallet.

Disse tilfeldige hårflikene gjør at frisyren ser mykere ut, spesielt dersom du har pannelugg.

Høy og elegant:

Både Tone Damli Aaberge (25) og Kim Kardashian (31) har ofte oppsatte frisyrer, og denne hårknuten gir en umiddelbar eleganthet til et ellers enkelt antrekk.

Slik får du looken:

Om du har tørt hår, spray litt vann i håret og før du påfører litt hårspray rundt hårfestet.

Dersom du har vått hår, bruk hårspray i hele håret. Føn håret oppned, mens du drar en stor børste fra røttene og ned til spissene.

Når du er ferdig med å føne det, samler du alt håret i en høy, superstram hestehale på toppen av hodet med en hårstrikk. Påfør tørrshampo i det løse håret og tuperer det.

Etter at håret er tuppert, tvinner du håret løst inn i en knuteform og fester knuten med hårnåler.

Dersom du syntes at knuten er for stram, kan du alltid løse opp frisyren med fingrene dine for et mer volumøst inntrykk.

Hvordan var din opplevelse i dag?