Elise Bahia Gabrielsen gjør blogg-comeback

KLAR FOR SOSIALE MEDIER: Elise Bahia Gabrielsen startet opp sin nye blogg for et par uker siden. Foto: Privat
KLAR FOR SOSIALE MEDIER: Elise Bahia Gabrielsen startet opp sin nye blogg for et par uker siden. Foto: Privat

Etter fire år er Elise Bahia «Livingdoll» Gabrielsen (30) klar for å vende tilbake til bloggverdenen.

Elise Bahia Gabrielsen slo igjennom med bloggen «Livingdoll» i 2009. Hun skrev om mote og reise og var en av Norges største bloggere. Men i 2015 la hun bloggkarrieren på hyllen.

Etter fire år er hun tilbake, og for et par uker siden åpnet hun de virtuelle dørene til sin nye blogg.

– Jeg var vanvittig lei av å blogge, og jeg følte jeg hadde solgt sjelen mi til djevelen eller noe på slutten der, skrev hun i sitt aller første innlegg om hvorfor hun valgte å legge ned bloggen.

Nå føler hun seg klar for et liv på sosiale medier igjen.

– Jeg velger å gjøre et comeback fordi jeg kjente på lyst på å reise og dele igjen. Jeg elsker å skrive, og kjente plutselig at jeg savnet bloggen litt. Jeg syns også at bloggmiljøet har vokst, blitt mer modent. Folk er litt mer obs på hva de kommenterer og bloggere er mer forsiktige med hva de legger ut. Jeg føler tiden da man ble kritisert for ikke å være perfekt, er ut. Nå vil folk helst se det som er ekte og uredigert, forklarer Gabrielsen til MinMote.

TILBAKEBLIKK: Elise Bahia Gabrielsen sammen med Linneá Myhre på Vixen Blog Awards i 2011. Gabrielsen stakk av med prisen «årets inspirasjonsblogg». Foto: Sara Johannessen / VG
TILBAKEBLIKK: Elise Bahia Gabrielsen sammen med Linneá Myhre på Vixen Blog Awards i 2011. Gabrielsen stakk av med prisen «årets inspirasjonsblogg». Foto: Sara Johannessen / VG

30-åringen forteller at grunnen til at hun valgte å gi seg var at både hun og moren var syk, og at hun følte hun mistet seg selv i bloggen.

– Jeg tålte heller ikke hetsen som kommer med å være blogger. Før var alt lov, og det var nesten litt kult å legge igjen stygge kommentarer i kommentarfeltet. Nå er det mye mer fokus på nettmobbing, det er definitivt ikke kult lenger, og de fleste holder seg for god til å komme med stygge kommentarer, sier hun og påpeker:

– Det er vel den største grunnen til at jeg velger å komme tilbake. At det er mer fokus på hva man kan si og ikke si på nett, og at bloggere oppmuntres til å være naturlige.

PÅ REISE: Elise Bahia Gabrielsen elsker å reise, og savnet å skrive om sine mange eventyr. Her er hun i Montenegro. Foto: Privat
PÅ REISE: Elise Bahia Gabrielsen elsker å reise, og savnet å skrive om sine mange eventyr. Her er hun i Montenegro. Foto: Privat

Da Gabrielsen var på bloggtoppen fikk hun kritikk for å redigere bildene sine. Hun forteller at hun redigerte seg selv for å skape en slags distanse fra alle de negative kommentarene som strømmet inn daglig.

– Jeg fikk utrolig mange kommentarer på utseendet mitt hver eneste dag, og jeg tålte det ikke. Jeg ble veldig mye mobbet som barn, også hver eneste dag, og det å fortsatt bli mobbet over så mange år på nett i voksen alder gjorde meg syk, forteller hun og fortsetter:

– Jeg bestemte meg for å ta bort fokuset fra utseendet mitt ved å gjøre meg selv uvirkelig. På den måten beskyttet jeg meg selv fra negative kommentarer om utseendet, for hva som enn ble sagt om de bildene, handlet ikke om meg, jeg ser jo ikke sånn ut.

Men det slo negativt tilbake.

– Folk ble enda mer opptatt av utseendet mitt da jeg redigerte. Kritikken gikk ikke sånn veldig inn på meg fordi jeg ville bare skjule meg fra verden, unngå kritikk av utseendet mitt, men da jeg noen ganger la ut et uredigert bilde, så ville jeg forståelig nok bli beskyldt for å ha redigert de også, og det irriterte meg faktisk, selv om det ikke burde det.

untitled link

Da hun la ned bloggen for fire år siden, bestemte hun seg også for å ta en lang pause fra alle sosiale medier.

– Jeg har hatt utrolig godt av den pausen, det er nok grunnen til at jeg kan komme tilbake. Jeg tror aldri jeg kommer til å bruke like mye tid på sosiale medier som jeg gjorde før pausen. Det har vært kjempedeilig, jeg har følt med så fri. Det å plutselig kunne gjøre hva jeg ville uten å ta bilder av det var helt fantastisk. Og jeg trengte ikke lenger alltid tenke på hva jeg hadde på meg, om sminken var fin også videre. Faktisk har jeg helt sluttet å gå med sminke på hverdager. Pausen har vært utelukkende positiv for meg, og jeg har konsentrert meg om helsen.

Gabrielsen forteller at hun vil gjøre et par ting annerledes denne gangen.

– Bloggen min kommer ikke til å handle om utseendet, bortsett fra klær. Jeg kommer ikke til å redigere bildene i samme grad, bare farger og lys. Og jeg kommer nok ikke til å blogge like mye, det tror jeg ikke jeg er bygd for. Jeg kommer til å være mye mer anonym enn før!

Hvordan var din opplevelse i dag?