Prinsesse Kate i britisk design

KJOLE OG KAPPE: Under kappen valgte Kate britisk design.

Prinsesse Kate valgte britisk design, favorittøredobbene og ny hodepynt, til kroningen av kong Charles.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Under kappen til prinsesse Kate bar hun en hvit kjole med broderi og hvite santengpumps.

Kjolen skal ifølge britiske medier være signert britiske Alexander McQueen. En favoritt av kronprinsessen og samme motehus som sto bak brudekjolen hennes, og hvor Sarah Burton er sjefdesigner.

– Ørepynten er arvesmykker. Hun har brukt disse ofte. Diana har også brukt dem, og de er en favoritt av Kate vil jeg påstå, sier gemmolog Hallvar Sagøy til MinMote om Kate sine øredobber med diamanter og perler.

På hodet bar Kate en blomsterkrans med krystaller, som ser ut til å være ny for anledningen, signert britiske Jess Collett i samarbeid med motehuset McQueen.

Familien samlet for kroningen av far, svigerfar og bestefar kong Charles.

Det var i forkant spekulert mye i om, og hvilken, tiara kronprinsessen kom til å velge.

– Det var spekulert og forutsett at hun kom til å velge noe blomsterdekorasjon av noe slag på hodet, og det stemte, sier Sagøy.

Parets datter Charlotte (8) var iført matchende krans som sin mor, og hvit kjole, som også skal være McQueen, ifølge Vogue. Også hodepynten har samme skapere som Kate sin.

– Det er søtt å se henne matche moren, sier Sagøy.

Mor og datters kjoler har broterte blomstermotiver av rose, tistel, kløver og påskeliljer, som skal representere de britiske nasjonene.

Prins Louis (5) og prinsesse Charlotte.
Kjolen til Charlotte har i likhet med moren sin, motiver av blomster.

Kronprinsesse Mette-Marit gikk også med McQueen under fredagens middag på slottet. Lørdag er hun iført lysrosa fra topp til tå fra norske Peter Dundas.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge