Slik pleier du sommerhåret

Behold et sunt og glansfullt hår i sommer med disse tipsene.

Mari Glans
Publisert:

Sommeren er en herlig tid, men det er også en utfordring for håret. Klor, saltvann og sol er tre av hårets verste fiender. Håret er en del av huden og blir også brent av solstrålene dersom det ikke beskyttes.

Den beste beskyttelsen håret kan få, er selvfølgelig å dekke det til med en hatt eller tørkle og unngå å dyppe håret i vannet når man bader. Men det blir fort lite gjennomførbart i lengden. Derfor er det lurt å kjøpe et hårprodukt som inneholder beskyttende UV-filter. Nesten alle store hårmerker har egne solserier for håret, som inneholder solfaktor for å skåne håret i solen.

Unngå salt og klor

Det er ikke bare solen som skader håret om sommeren. Saltvann og klorvann gjør også sitt for å tørke ut hårstråene. Derfor bør man alltid skylle håret i ferskvann etter man har badet i sjøen. Vått hår er også mer sårbart enn tørt hår, det er viktig å tenke på når man er på stranden. Kjøp også en beskyttende spray med UV-filter som du kan ha med på stranden og spraye håret med på nytt etter du har badet. Når du kommer hjem fra stranden er det viktig å vaske håret nøye, og gjerne bruk en god hårkur etterpå.

Flere strandtips for håret!Bruk hårkur på stranden

Trendy hodeplagg

Om man betaler i dyre dommer for å farge håret hos frisøren, kaster du egentlig pengene ut av vinduet ved å legge deg på stranden uten hårbeskyttelse. Alle hårkurene, fargingen og behandlingen av håret blir fort bortkastet etter timer i solen. Unngå å farge håret like før sommeren om du skal på sol- og strandferie, og beskytt håret enten ved å sette det opp eller skjule det ved hjelp av hodeplagg.

Nå er tilbehør for hodet mer synlig i trendbildet enn på lenge. «Sex And The City 2» har nemlig gjort at turbanen er sommerens hotteste hodeplagg. Den er også perfekt å bruke på stranden, da er det både trendy og snill mot håret ditt på samme tid.

Starter nye trender!Rekordsalg av «Sex og singelliv»-mote

Prøver turbantrenden. Les mer i Maris blogg

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Kjøp produktene på nett!De beste nettbutikkene for sminke

Den vanligste sminkefeilen vi gjør! Finn ut hva det er her!

Vil du ha drømmehåret?Slik får du superhot hår!

Publisert:

Finn mer innhold om: