Rekordsalg av «Sex og singelliv»-mote

Nettsalget av «Carrie»-inspirerte plagg har økt kraftig i forkant av  filmen «Sex and The City 2».

Cathrine Elnan
Publisert:

Bildene fra filmen, som blant annet viser de fire venninnene i 80-tallsantrekk med sjokkerende høyt hår og flagrende sommerkjoler i ørkenen, har sirkulert på utallige blogger og i moteblader verden over. Nå har ivrige nettshoppere plukket opp de nye trendene. Manolo Blahnik-sko, turbaner og tyllskjørt er noen av tendensene som er mest populære.

Ebay.co.uk rapporterer om et plutselig oppsving i salget av klesplaggene som Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda har på seg i den premiereklare «Sex and The City 2». I løpet av den siste uken har blant annet salget av Manolo Blahnik-sko økt med over 500 prosent, ifølge britiske Vogue.

Utakknemlig designer? Manolo Blahnik blir kvalm av «Sex and The City»

Det nye hodeplagget

Et annet plagg som har blitt populært etter bildene fra den nye filmen kom ut, er turbanen. I «Sex and The City 2» drar de fire venninnene på ferie til Abu Dhabi, hvor Carrie blant annet har på seg en skimrende stripete turban. På Ebay har salget av hodeplagget økt med 107 prosent i løpet av de siste ukene.

Nysgjerrig på hva som skjedde under innspillingen? minMote var på settet!

– Allsidighet er nøkkelordet når man skal beskrive «Sex og singelliv»-moten. Siden det er fire forskjellige karakterer, er det lett for alle å finne noe de kan bli inspirert av. Det økende salget av turbaner viser jo bare hvor ivrige kvinner er etter å få den siste «Carrie»-looken, uttaler en talsperson fra Ebay til Vogue.

Det er ingen tvil om at både filmene, serien og karakterene har vært kilde til moteinspirasjon for kvinner verden over. I forbindelse med «Sex and The City 2», som har Norgespremiere 4. juni, har det nå blitt lansert en egen «Sex and The City 2»-bok. I boken kan man se hvilken designer som står bak plaggene, og få tips til hvordan man kan kopiere stilen. På nettsiden til filmen kan man også shoppe looken til karakterene i filmen.

Liker du stilen til Sarah Jessica Parker? Se favorittkjolene hennes!

Det nye «Carrie»-smykket

Det er ikke bare «Sex and The City»-filmene som har skapt ringvirkninger i det internasjonale motebildet. Etter at den første sesongen med «Sex og singelliv» kom i 1998, ble hovedpersonen Carrie Bradshaw raskt et kjent stilikon.

MinMote.no - Norges største moteside

Mye av suksessen tilskrives stylisten Patricia Field, som blant annet har vunnet en Emmy og fire Costume Designers Guild Awards for arbeidet med serien. De utallige klesskiftene til Carrie og de andre jentene inspirerte tv-seere til å kopiere stilen, og en av signaturtrendene i serien ble det kjente navnesmykket til «Carrie». Nå har salget av det personlige «Carrie»-smykket igjen tatt seg opp, og Ebay melder om en økning på 125 prosent for gullsmykkene, mens smykkene i sølv har økt med 120 prosent.

Patricia Field, som også har vært stylist på «Sex and The City 2», tror den premiereklare filmen kommer til å starte en ny smykketrend.

– Det kløverformede smykket i den nye filmen kan muligens skape like stor begeistring blant publikum som «Carries» gullsmykke gjorde i de aller første sesongene av serien, forteller hun i et intervju med Marie Claire.

Et annet plagg fra serien har også fått en ny vår. Salget av struttende tyllskjørt, som det «Carrie Bradshaw» har på seg i åpningssekvensen av serien, har i løpet av de siste ukene økt med 65 prosent, ifølge Vogue.

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Kjøp produktene på nett!De beste nettbutikkene for sminke

Den vanligste sminkefeilen vi gjør! Finn ut hva det er her!

Vil du ha drømmehåret?Slik får du superhot hår!

Publisert: