5 produkter som bevarer brunfargen

SOLBRUN GLØD: Gjør som Kate Hudson og fremhev gyllen hud. Her er produktene du trenger! Foto: Getty Images/All Over Press

Sommerens brunfarge forsvinner som regel fortere enn man ønsker, men med et par nyheter i sminkepungen kan du lett forlenge den utover høsten.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Med mindre du skal på ferie til sydeligere strøk, kan du snart si favel til brunfargen. Høsten er på full anmarsj og bringer med seg mørkere dager - altså må du ta grep hvis du vil bevare sommergløden de kommende ukene.

Den viktigste jobben gjør du selvsagt før du begynner å sole deg - solkrem med høy faktor er alfa omega hvis du vil unngå solskader og ta vare på huden din. Heldigvis finnes det også en rekke skjønnhetsprodukter som gjør at du kan jukse deg til solbrun hud lenge etter sommeren - ikke minst kan de gi gløden tilbake dersom du er i ferd med å mistet den.

minMote har plukket ut høstens fem «må ha»-produkter hvis du vil bevare brunfargen i ansiktet:

ESSENSIELLE HJELPERE: Børste med solpudder (Tropique Mineral Magic Brush) fra Lancôme, 335 kr. Farget dagkrem fra Kiehl's, 145 kr. Selbruningsgelé fra Biotherm, 210 kr. Kompaktpudder (Les Beiges) fra Chanel, 475 kr. Primer (L`Or Radiance Concentrate) fra Guerlain hos HouseofFraser.co.uk, 395 kr. Foto: Proodusentene

♥ Solpudder «to go»

Det gode gamle solpudderet er en sikker vinner når du vil gi ansiktet et ekstra farge-boost. Når høsten kommer kan det imidlertid være lurt å investere i en ny farge som er litt lysere enn den du bruker om sommeren, slik at du får et naturlig resultat. Ikke fall for fristelsen til å velge et solpudder som er mange nyanser mørkere enn din egen hud, det vil bare gi et skjoldete resultat. Let gjerne etter et solpudder som du kan ta med i vesken, slik at du lett kan friske opp fargen gjennom dagen. Det mest praktiske er en kost med «innebygget» solpudder!

♥ Farget dagkrem

Fukt er superviktig hvis du vil beholde brunfargen så lenge som mulig, så hold deg unna produkter som tørker ut huden. Hva med å bytte ut foundation med en farget dagkrem? Ikke bare gir den fukt, men også litt ekstra farge, i tillegg til at den ser mer naturlig ut enn en tung foundation. En farget dagkrem er imidlertid ikke så dekkende, så bruk gjerne en concealer til å gå over ujevnhetene etterpå.

♥ Lett selvbruning

Når fargen virkelig har begynt å forsvinne, er det aboslutt lov å jukse med litt selvbruning. Velg en lett variant i en ikke altfor mørk farge, slik at du unngår et skjoldete og unaturlig resultat - dette er tross alt vanskeligere å fjerne enn solpudder. Et tips er å smøre vaselin på øyenbryn og i hårfestet før du påfører selvbruningen, slik at fargen ikke setter seg i de små hårene.

♥ Mørkere kompaktpudder

Et matt kompaktpudder har god dekkevne, og denne høsten kommer det også endel mørkere varianter som er en blanding av vanlig pudder og solpudder. Velger du en litt mer intens farge enn din egen hudtone må du jevne ut overgangene godt, men til gjengjeld får du en matt og solkysset finish.

♥ Primer med gull

En god primer er virkelig verdt sin vekt i gull - særlig hvis den faktisk inneholder det edle metallet. En slik primer legger du rett på huden, slik at den både glatter ut og gir glød før du eventuelt legger på mer sminke. En perfekt start på festsminken hvis du vil unne deg litt ekstra luksus!

Publisert: