- Veldig «girly» og sexy

Isabel Marants nye kolleksjon skuffer ikke moteekspertene under Paris Fashion Week.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Isabel Marant har designet klær i 18 år, men det er først de siste årene navnet har havnet på alle fashionistaers lepper. Bloggere, moteredaktører og supermodeller har kastet seg over den franske designerens kolleksjoner, og kjedebutikkene har i flere sesonger kopiert hennes avslappede og anvendelige design.

- Når alt kommer til alt vil folk gå med ting som er enkle å kle seg i, sier superbloggeren Bryan Grey Yambao, mest kjent som Bryanboy.

minMote møter ham utenfor Isabel Marants vår- og sommervisning i Paris.

Hør hva ekspertene mener om hypen rundt Isabel Marant:

Store motehus som Chanel, Saint Laurent og Louis Vuitton står på programmet til moteuka i den franske hovedstaden, men publikum er vel så spente på hva den fremadstormende designeren har laget.

Signy Fardal, sjefredektør i Elle, har tatt turen fra Norge for å se Marants nye kolleksjon.

- Kolleksjonen var veldig «girly» og veldig sexy. Og det var masse mønster og mønstermiks. De siste antrekkene var veldig Las Vegas, med røde skinnbukser og paljettopper, sier hun til minMote etter visningen.

Sjefredaktøren kan fortelle at det kun er de siste årene en invitasjon til Isabel Marant har havnet øverst på ønskelisten til motepressen.

Fardal mener likevel Marant har gått fra å være en hype til å bli et etablert designernavn.

I takt med den stigende populariteten har også prisene på kreasjonene fra den franske designeren økt betraktelig.

- I løpet av de fem siste årene har Isabel Marant-klærne blitt fem ganger dyrere enn de var før, så det er jo ikke noe hvem som helst kan skaffe seg, sier Fardal.

Dette er superbloggeren Bryan uenig i. Han påpeker at Marant-klærne er mer tilgjengelige for unge fashionistaer sammenlignet med designerplagg fra de aller største motehus.

Publisert: