Lam modell fronter stor reklamekampanje: - Bidrar til et mer inkluderende samfunn

Luksuskjøpesenter bruker lam modell i ny kampanje. Det er positivt at dette skjer nettopp i motebransjen, mener reklameaktør.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Modellen Angela Rockwood (37) mistet følelsene i beina og delvis i den ene armen etter en bilulykke for 11 år siden. Det har ikke hindret henne i å fortsette å jobbe som modell. Nylig ble det kjent at brunetten skal fronte en kampanje for det amerikanske luksuskjøpesenteret Nordstrom, melder nettstedet People.

Etter den dramatiske ulykken har Rockwood vært aktiv i en rekke organisasjoner for funksjonshemmede. I tillegg har hun blitt en av stjernene i den nye Sundance-satsningen «Push Girls».

– Etter ulykken tenkte jeg ikke på å fortsette som modell, forteller Rockwood til nettstedet.

Modellen følte det var en grunn til at hun hadde havnet i rullestol. Hun ville gå foran som et godt eksempel:

– Jeg innså at jeg stod overfor et stort valg - jeg måtte tenke positivt og være et godt forbilde for andre i liknende situasjon. Vi er forbrukere vi også. Hvem vil ikke se sexy og fasjonabel ut i rullestollen?

Nordstrom har brukt funksjonshemmede modeller i sine kampanjer siden 1991. Det var derfor ingen overraskelse at kjøpesenteret satset på et samarbeid med Rockwood.

Også her hjemme i Norge har funksjonshemmede modeller blitt brukt i større kampanjer. Sist ut var kjøpesenteret Oslo City. I kampanjen, som ble sluppet tidligere i år, fikk vi blant annet se den tidligere «Ingen Grenser»-deltakeren Siv Toverød.

LES OGSÅ: Tone selger klærne sine: – Jeg har altfor mye i klesskapet

Harald Øren er kreativ leder i Tibe T, reklamebyrået bak Oslo Citys kampanje. Han er glad for at også Nordstrom tenker utenfor boksen når det kommer til valg av modeller.

– Reklame handler om å vise frem rollemodeller, og innenfor mote er det vanlig å vise frem det perfekte. Vi ville gå en annen vei. At Nordstrom velger å gjøre noe lignende er et tegn på at flere aktører tenker samme tanke, og det er positivt at dette skjer nettopp i motebransjen, sier Øren.

Generalsekretær i Norges Handikapforbund, Arnstein Grendahl, stiller seg positiv til bruken av funksjonshemmede i reklamesammenheng.

– Vi jobber for at alle skal få delta i samfunnet på lik linje, også i reklame, uavhengig av om de har en funksjonsnedsettelse eller ikke. At reklamebransjen etter hvert får en mer utvidet forståelse av skjønnhetsidealet er veldig bra. Dette kan bidra til et rausere og mer inkluderende samfunn – dersom det gjøres riktig. Kampanjen til Oslo City er et godt eksempel, avslutter Grendahl.

LES OGSÅ: Dette snittet fremhever figuren din: – Man kan se utrolig feminin og sexy ut

LES OGSÅ: Designeren bak Berdals Amanda-kjole: – Utringningen er min skyld

Publisert: