Charlotte Thorstvedts favoritter fra Stockholm Fashion Week

Nyansatt moteredaktør og «it»-jente Charlotte Thorstvedt (26) har tilbrakt uken med den skandinaviske moteeliten på Stockholm Fashion Week. Her er hennes favoritter fra den svenske moteuka.

Siden mandag har moteredaktører, bloggere, designere og andre fashionistaer pyntet seg, festet og kanskje aller viktigst - sett høstens nye kolleksjoner - i den svenske motehovedstaden Stockholm. DJ, TV-kjendis og nå også moteredaktør i Det Nye, Charlotte Thorstvedt, har sittet med resten av motefiffen på første rad under flere av visningene. Her deler hun sine beste minner fra Stockhom Fashion Week med minMote.

Beste visning: Dagmar

Charlottes favorittvisning ble holdt av svenske Dagmar, som viste en herreinspirert kolleksjon, med innslag av sexy minikjoler og gulvlange kjolekreasjoner.

- Hos Dagmar var det stramt og androgynt, inspirert av militære uniformer og art deco fra 20-tallet. Fargepalletten gikk i klassiske høsttoner som plommelilla, militærgrønt og okergult. Kronen på verket var de militærinspirerte hattene, mener Charlotte.

«Må ha»-plagget

Thorstvedt tar masse inspirasjon med seg hjem fra den svenske moteuka, og har dessuten laget sin egen ønskeliste fra høstkolleksjonene. Øverst på den står et par fløyelsbukser.

- Jeg hadde egentlig to favorittvisninger, og den andre er Whyred. Der var det også en følelse av det maskuline, men på en sensuell måte. Det var hvite skjorter, smale dressbukser, og matchende dressjakker. De vide buksene i blå fløyel har jeg lagt min elsk på!

Favorittantrekk: Norske silkebukser

Moteukene handler like mye om å bli sett som å se, og Thorsvedt legger ikke skjul på at hun tok med seg en fullpakket koffert til nabolandet. Favorittantrekker besto blant annet av en silkebukse fra det norske «it»-merket FWSS. Antrekket bar hun på avslutningsvisningen til Tiger of Sweden.

- Her har jeg på meg en silkebukse med mønster fra den kommende kolleksjonen til norske FWSS, en hvit magetopp fra Topshop, blazer fra Alexander McQueen, sko fra Samsøe og Samsøe, veske fra Chanel, og smykke med fra norske Ellen Aga, forteller Thorstvedt.

Ukens best kledde

En rekke norske fashionstaer hadde tatt turen til Stockholm for å samle inspirasjon, og en av dem stikker av med tittelen som moteukas best kledde hvis Charlotte får velge. Hun falt særlig for det sorte og hvite antrekket til webredaktør i Costume, Hedda Marie Kaupang.

- Hedda hadde flere helt fantastiske antrekk utover, og dette skjørtet må jeg nesten finne ut hvor hun har fått tak i, sier Charlotte.

Beste motefest

På tross av at flotte klær og høye hæler er en stor del av Stockholm Fashion Week, ble det ikke mye tid til festing for moteredaktør Thorstvedt. Likevel var det én fest hun ikke ville gå glipp av - festen til svenske Whyred, hvor hun blant annet møtte den svenske superstjernen Robyn!

- Man skulle kanskje tro det ble festing hver kveld, men Fashion Week er virkelig et hardt kjør! Man er på syv visninger om dagen og når man er ferdig så er man ganske sliten. Da er det ofte sengen som lokker mest! Men Whyred-festen var absolutt verdt å få med seg.

LES OGSÅ:

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside

Hvordan var din opplevelse i dag?