Norsk blogger designer for Bik Bok

BLIR DESIGNER: Bloggeren Lene Orvik har over 38. 000 følgere på Instagram og en populær blogg. I november slippes gjestekolleksjonen hennes for Bik Bok. Foto: Mattis Sandblad / VG

Midsund-jenta Lene Orvik (27) går i fotsporene til Olsen-tvillingene.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Orvik er ikke den første norske bloggeren som samarbeider med en større kjede. Tidligere denne måneden lanserte Camilla Pihl en skokolleksjon for Bianco, og eksperter MinMote snakket med var kristiske til de hyppige samarbeidene mellom bloggere og klesmerker.

Bik Bok har tidligere hanket inn kjente stilikoner som Jenny Skavlan og tvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen som gjestedesignere. I februar i år overrasket kleskjeden ved å bruke den den svenske motebloggeren Angelica Blick som designer - noe PR-ekspert Trond Albert Skjelbred hos Nor Pr mente var lurt med tanke på økonomi og målgruppe.

Trendy og folkelig

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold tror også Orviks kolleksjon kommer til å slå an blant kleskjedens yngre målgruppe, men kommer ikke til å stille seg i kø for plaggene selv.

SMAKEBIT: Delikate, lyse farger ser ut til å prege Orviks Bik Bok-kolleksjon. Foto: Thomas Qvale

- Jeg tror dette vil treffe norske forbrukere enda bedre enn Bik Bok-kolleksjonen til svenske Angelica Blick. Mange av de unge jentene i Bik Boks målgruppe er tilhengere av Orviks stil. Hun er trendy, men folkelig – og det er også kleskjedens profil, sier hun.

Vold tror imidlertid ikke at klærne kommer til å bli populære blant Norges ledende moteprofiler.

- Jeg tviler på at norske stilikoner vil kaste seg over disse plaggene, men kolleksjonen vil nok inneholde anvendelige plagg som unge, moteinteresserte jenter vil like, sier hun.

Kolleksjonen, som kommer i butikk 14. november, er i duse farger og består av skjørt, kjoler, dressbukser og en klassisk kåpe.

«Så mange fantastiske jenter har fått gjort dette samarbeidet før meg, og jeg hadde aldri i mine villeste fantasier trodd at JEG skulle få et sånt ærefullt oppdrag.» skriver Orvik på bloggen sin.

Publisert:

Finn mer innhold om: