Lisa Bernhoft-Skjødin best kledd igjen - Janove Ottesen får mote-slakt

STAVANGER (minMote) Jarle Bernhofts kone Lisa Bernhoft-Sjødin er nok en gang Spellemannprisens best kledde kvinne. Årets Spellemann, Janove Ottesen, imponerte imidlertid ikke med sin ødelagte flosshatt.

For første gang holdes Spellemannprisen i Stavanger, og NRK-programleder Anne Lindmo leder showet i en sort kjole fra NRK-designer Susanne Hoftun og designeren Anne Slaaen bak merket Kameleon.

LES OGSÅ:Anne Lindmo: – Må ikke se ut som jeg har anstrengt meg for hardt

Spellemannprisen har ikke bare sørget for gode musikkopplevelser, men også noen uforglemmelige moteøyeblikk gjennom tidene. I fjor var det Jarle Bernhofts kone Lisa Bernhoft-Sjødin som ble kåret til kveldens best kledde av minMote-leder Sonia Huanca Vold.

VGTV:Sjekk minMote-Sonias dom over fjorårets Spellemann-antrekk

Vold har kastet dommen over kjendisantrekkene også i kveld:

Janove Ottesen

Jørgen Braastad

En av kveldens mest oppsiktsvekkende antrekk sørget Janove Ottesen, frontfigur i Årets Spellemann, Kaiserz Orchestra, for. Han ankom prisutdelingen i flosshatt, fargesprakende sjerf og tøyjakke. Det spesielle antrekket falt ikke i smak hos minMote-Sonia.

- Janove pleier å kle seg bra, men i kveld blir det litt for sirkusaktig - han mangler bare en liten ape på skulderen og en lirekasse. Fordi han alltid pleier å imponere i klesveien, blir kveldens antrekk ekstra skuffende, sier hun.

Til minMote røper vokalisten at hatten er fra Italia, buksene fra Tiger of Sweden og jakken fra en tysk designer.

- Jeg gikk for en slags fugleskremsel-look. Ermene er for lange, skjerfet henger og dingler og hatten virker på en måte ikke, ler Ottesen, som tar kritikken med knusende ro og et stort smil.

- Jeg er veldig glad i klær og å pynte meg. Men det er som med å lage mat - jeg liker det, men jeg er kanskje ikke så god. Også er det jo musikk jeg liker aller best da, ikke klær og mat. Det må jeg understreke, sier artisten.

Jarle Bernhoft og Lisa Bernhoft-Sjødin

Jørgen Braastad

Det var en spøkefull og lattermild Jarle Bernhoft som møtte minMote på den røde løperen. Han innrømmer at det ikke er lett å kle seg like bra som kona, som nok en gang kåres til kveldens best kledde av minMote-Sonia.

- Jeg prøver jo så godt jeg kan, men jeg klarer aldri å slå Lisa når det gjelder klær. I fjor ble det en skikkelig oppvask da hun stjal showet fra meg, og det blir det vel i år også. Vi kranget faktisk i et helt år etter det, spøkte Jarle Bernhoft, som selv stilte i hvit dress.

Sonias dom: - Lisa ser like slående vakker ut som i fjor. Kjolen er enkel og feminin, men likevel ikke kjedelig. Et godt eksempel på at det enkle ofte er det beste - man trenger ikke lesse på med tilbehør selv om man skal på fest. Kveldens best kledde kvinne! Jarle er ikke like heldig med antrekket i kveld. Kurt Nilsen prøvde seg på hvit dress i 2004, og det fungerte like dårlig da som nå.

Lido Lido og Oda Fjell

Jorgen Braastad

Peder Losnegård alias Lido Lido kom sammen med søte Oda Fjell, men ville ikke svare på om de to er kjærester.

- Oda er nok litt for søt for meg, så jeg vet ikke om jeg har sjanse på henne, blunket den dresskledde artisten.

minMote-Sonia mener han er kveldens beste kledde mann.

Sonias dom: - Peder er alltid fin, men så flott som dette har jeg nok aldri sett ham. Dressen sitter bra, og jeg synes det er kult at han velger sløyfe i stedet for slips. Venninnen hans tar seg også veldig godt ut på den røde løperen - søt kjole!

Anne Lindmo

Jørgen Braastad

Også programleder Anne Lindmo får masse skryt for sin sorte, fotside kjole.

Sonias dom: Denne kjolen sitter som støpt på Anne Lindmo. Snittet er nydelig til henne og de røffe detaljene er perfekt balansert. Nagler og leopardmønster kan lett bli «tacky», spesielt om man kombinerer det, men her er de rocka elementene akkurat diskret nok. Hår og makeup er også en innertier!

Stian Blipp

Jørgen Braastad

Idol-programleder Stian Blipp kom i dress fra kjendisdesigner Karl lagerfeldt, og innrømmet at han har brukt lang tid på å tenke på kveldens antrekk.

- Alle er jo så j... bra kledd på Spellemann, og jeg har aldri vært her før, så det føles nesten som om jeg skal konfirmeres. Jeg håper i alle fall jeg er blant de 75 best kledde, lo han på den røde løperen.

Sonias dom: - Denne blå dressen liker jeg! Stian skal ha skryt for at han kombinerer blått med sort - en kombinasjon mange menn ikke tenker på kan se bra ut, men som fungerer utmerket. Jeg håper imidlertid vi får se programlederen med en ny sveis snart.

Gabrielle Leithaug

Jørgen Braastad

Artisten Gabrielle Leithaug matchet sitt røde hår med en grønn, fotsid kjole og råhøye platåsko. Likevel mener minMote-Sonia kjolen nesten blir for kjedelig.

Sonias dom: - Gabrielles kjole er enkel og elegant, men også på grensen til kjedelig. Den tykke fletten kunne fungert om den ikke var fullt så rufsete. Det er ingen store feil ved antrekket, men det er heller ikke det mest spennende jeg har sett på artisten.

Jørgen Braastad

Sirkus Eliassen

Jørgen Braastad

Eliassen-brødrene Magnus og Erik matchet i dress og stripete slips på den røde løperen, men ville ikke gå med på at det var planlagt.

- Det eneste jeg tenkte på var at jeg ikke ville ha en helt svart dress, det ser så superformelt ut, sa Magnus til minMote.

Sonias dom: - Magnus og Erik ser veldig striglet ut i kveld. Nesten litt for striglet, spør du meg. Striper er trendy, men jeg ville likevel rådet dem til å la slipset ligge hjemme for å få et litt mer avslappet uttrykk.

Eva Weel Skram og Thomas Stenersen

Jørgen Braastad

Eva Weel Skram og ektemannen Thomas Stenersen fra «Eva & The Heartmaker» stilte i henholdsvis hvitt og sort.

- Det aller viktigste for meg er faktisk at jeg er komfortabel i klærne mine. Også liker jeg 60-tallssnitt, sa Eva.

Sonias dom: - Kveldens yin og yang? Thomas ser kul og avslappet ut i sin sorte dress. Eva har valgt noe litt mer elegant, og sikrer seg oppmerksomhet med et trendy, helhvitt antrekk. Hadde hun heller valgt et par enkle, spisse pumps ville antrekket vært perfekt.

Bertine Zetlitz

Jørgen Braastad

Bertine Zetlitz er alltid blant de mest trandy på den røde løperen. Denne gangen blandet hun dyrt og billig med - designerclutch fra Balenciaga og kjole fra H&Ms conscious-kjolleksjon.

- Jeg synes det er gøy å mikse litt. Man trenger ikke bruke en formue hvis man vil ha seg en ny kjole, sa den blonde artisten.

Sonias dom: - Bertine beviser her at man ikke trenger å ha en rådyr kjole for å se bra ut på den røde løperen. Jeg ville imidlertid byttet ut Balenciaga-clutchen med noe litt mer elegant - den passer ikke til prinsessekjolen. Pluss for at hun velger bærekraftig design!

Marion Ravn

Jørgen Braastad

Marion Ravn kom i kveldens råeste støvletter fra Friis & Company, som rakk til langt opp på låret. Hun får skryt for antrekket - minus den store hatten.

Sonias dom: - Marion ser nydelig ut i denne blomstrete FWSS-kjolen. De lårhøye støvlettene er supersexy på henne. Jeg skulle dog ønske hun hadde lagt hatten igjen hjemme - det blir litt for mye med to iøynefallende tilbehør.

Bigbang

Jørgen Braastad

Øystein Greni, Olaf Olsen og Nikolai Hængsle Eilertsen kjørte matchende og laidback stil på den røde løperen. Den avslappede stilen går rett hjem hos minmote-Sonia.

Sonias dom: - Disse gutta har sett like ut i alle år, og det er en bra ting! Bigbangs avslappede stil går rett hjem hos meg - jeg liker menn som ser ut som menn og som ikke bryr seg for mye om hva de har på seg. Hårbånd og ruter er riktignok veldig trendy akkurat nå, men det tror jeg ikke disse gutta er klar over.

Hadia Tajik

Jørgen Braastad

Kulturminister Hadia Tajik har en forkjærlighet for florlette chiffonkjoler. Denne gangen valgte hun en helt lys variant, med dyp utringning. Antrekket kunne fått toppscore hadde det ikke vært for noen småting, mener minMote-Sonia.

Sonias dom: - Hadia er nydelig i hvitt. Hun kunne sett ut som en Hollywood-stjerne, men det er et par detaljer som er litt uheldige. Formen på halsen og utringningen er ikke optimal og det skinnende beltet får kjolen til å se mindre eksklusiv ut.

Karpe Diem

Jørgen Braastad

Spellemann-vinnerne Magdi Ytreeide og ChiragPatel i Karpe Diem hadde valgt antrekk i samme fargetoner - helt tilfeldig, skal vi tro gutta selv.

- Tro det eller ei, dette var helt tilfeldig. Vi visste ikke at vi matchet før vi så hverandre, sa vinnerne til minMote.

Sonias dom: - Chirag er en av Norges best kledde menn, og imponerer også i kveld. Antrekket er perfekt fra topp til tå! Hans makker Magdi ser også bra ut, men t-skjorten er litt for utringet.

Guri Schanke

Jørgen Braastad

Sonias dom: - Flotte Guri ser litt for oransje ut i dag. Formen på kjolen er nydelig til henne, men den skrikende fargen og det skinnende materialet blir litt for voldsomt sammen. Kult at hun kjører på med turkise negler, men skoene har gått ut på dato. Denne typen platåsko er ikke trendy lenger.

Hanne Sørvaag

Jørgen Braastad

Sonias dom: - Hanne tar påsken på alvor, men dette blir litt for sukkersøtt. Lengden på kjolen kler henne godt, men skoene er ikke de fineste hun har i garderoben.

Ida Jenshus

Jørgen Braastad

Sonias dom: - Jeg liker Idas litt rufsete look. Den hvite kjolen er enkel, men veldig flott. De lange, flagrende lokkene står i fin kontrast til det ellers minimalistiske antrekket.

Hvem synes du var bestog verst kledd? Si din menig i kommentarfeltet eller på Twitter (@minMote)

Hvordan var din opplevelse i dag?