Er du klar for denne trenden? Nå kan menn gå i magetopp

NOE FOR DEG? Publikum fikk valuta for penga da Siebling-modellene spradet nedover catwalken med kort t-skjorte og oljeinnsmurt overkropp. J.W. Anderson og Astrid Anderson laget sine varanter av den trendy magetoppen. Foto: Getty Images/All Over Press

Magetoppen har forlengst blitt en stor trend for kvinnenes del, men det stopper ikke der. Nå inntar den vågale trenden herremarkedet.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I alle fall hvis vi skal tro flere av designerne som holdt visning under Men's Fashion Week i London tidligere denne måneden. Sibling, Astrid Andersen and J.W. Anderson viste forskjellige versjoner av magetoppen - den ene dristigere enn den andre. Danske Andersen tok den lengst med sine avklipte t-skjorter, som strengt talt viser mer enn de skjuler. Det samme gjør grafiske bolero-toppene til Sibling, mens J.W Anderson har laget en mer nedtonet variant som kun viser en liten glipp av magen.

- På tide

DetNye-redaktør Mari Midtstigen tror imidlertid ikke at vi vil få noen norsk magetopp-bølge fra herrenes side.

- Det var på tide at denne trenden kom til gutta også! Vi jenter liker jo også å se litt hud nå om sommeren, ler hun og fortsetter:

- Men jeg ser vel ikke helt for meg at norske menn slenger seg på denne trenden. De aller fleste av dem er jo ganske tradisjonelle i klesveien, og det kan vi kanskje være glade for i bunn og grunn.

Trendrapport:Magetoppen

VANLIGERE: Magetopp for kvinner har lenge vært i vinden. Her i vår 2013-kolleksjonene til Tibi, House of Holland og Philip Lim. Foto: Getty Images/All Over Press

Kan passe til noen

I Norge har magetrenden for kvinner allerede skapt blest, og ELLE-redaktør Signa Fardal advarte norske kvinner mot å skaffe seg magetopp. Mari Midstigen synes uansett det hadde vært morsomt om noen menn skulle tørre å prøve seg på trenden, men uten å velge ekstrem-versjonen.

- Man kan jo også velge å tone ned trenden litt, for eksempel bruke en litt kortere avklippet vanlig t-skjorte. Det tror jeg faktisk kunne vært fint på noen menn, sier hun.

LES OGSÅ:Kjendisene ga Signy Fardal magehilsen på ELLE-fest

Om ikke annet tror Midtstigen en kort t-skjorte kan være en god måte å få litt ekstra oppmerksomhet på.

- Det hadde jo unektelig vært veldig morsomt å se en av disse kreasjonene spasere nedover gaten en lørdag formiddag. Jeg hadde i alle fall snudd meg på gata om jeg så noe slikt!

- Mer kunst enn forbruk

Magetoppene tilhører vår 2014-kolleksjonene, så det blir enda en stund til vi får se dem på mannen i gata. Hvis det noensinne faktisk skjer, noe minMote-leder Sonia Huanca Vold er usikker på.

- For noen er mote mer kunst enn forbruksvare. Jeg tviler på at designerne har laget disse plaggene i tro om at de skaper en trend for vanlige menn. J.W Anderson har lenge visket ut skillet mellom menn og kvinner i sine kolleksjoner, men jeg er bombesikker på at norske menn ikke lar seg inspirere av dette, sier hun.

Unge Anderson har markert seg som en av de mest eksentriske britiske designerne. Det viste han blant annet da han viste minikjoler og knehøye støvletter i en av de siste herrekolleksjonene.

LES OGSÅ:Nå skal menn gå i tights

Publisert:

Finn mer innhold om: