Derfor betaler de 10.000 kroner for en veske

Kjendisene har lagt sin elsk på utallige designervesker. Nå er det vesken «Lucrezia» som gjelder.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Hvert år dukker kjendisene opp med ny vesker. Det kan se ut som flere skuespillerinner har falt for den samme vesken - nemlig Givenchys skulderveske, «Lucrezia». Vesken kommer i en rekke friske farger som blått og oransje, men kjendisene har lagt sin elsk på de mest tidløse variantene som svart, grått og beige.

Foreløpig er det ingen butikker i Norge som har fått inn vesken, men reiser man til et av Storbritannias mest eksklusive kjøpesentere kan man bli en lykkelig eier for om lag 10.500 kroner.

minMote-ansvarlig, Sonia Huanca Vold, er ikke overrasket over at nettopp denne vesken har blitt en av vårens yndlinger.

– Det er en klassisk veske som både rommer mye i tillegg til å være kul. Hvorfor kjendisene velger å betale så mye penger for en veske er vanskelig å si, men det er ingen hemmelighet at skuespillerinnene har god økonomi og kan velge og vrake når det kommer til eksklusive varer, sier hun.

Flere store motehus har opp gjennom årene designet vesker kjendisene har lagt sin elsk på. Mest kjent er nok Hermès' «Kelly», Chanels «2.55» og Louis Vuittons «Speedy». Vesker som Mulberrys «Bayswater», Chloès «Paddington» og Cèlines «Luggage» har de siste årene vært godt synlig her hjemme i Norge. Blant annet kunne vi i episode av realityserien «Tone», se Tone Damli Aaberge glemme igjen sin Cèline «Luggage» i en matbutikk i Sogndal.

For en stjerne som er opptatt av å beholde sin status som stilikon, er det viktig å være tidlig ute med nytt og eksklusivt tilbehør. Men også her hjemme i Norge har det vist seg at det er et marked for luksusvesker.

– Vi ser at flere her hjemme også investerer i luksuriøst tilbehør. Det er nok en kombinasjon av at folk har god råd og et ønske om å gå til innkjøp av artikler de kan ha glede av lenge, avslutter Vold.

I fjor hadde det franske motehuset stor suksess med vesken «Antigona», men i år kan det se ut som en annen modell av de eksklusive designveskene skal bli en hit blant stjernene.

Så langt er kjendiser som Jessica Chastain, January Jones, Amanda Seyfried og Charlize Theron observert med vesken. I følge nettstedet FabSugar skal også et par av kjendisen gått til innkjøp av flere varianter av det populære tilbehøret.

Publisert: