Slik pyntet kjendisene seg til Spellemannprisen før

Norske kjendiser blir stadig flinkere til å levere på den røde løperen. Men én ting er sikkert: Ikke alle antrekk står like godt i dag som for noen år siden.

spellamnn tidene toppbilde

TRENDY: Bertine Zetlitz i glinsende blazer på 90-tallet. Foto: NTB scanpix

spellamnn tidene toppbilde

VINNERE: Lene Nystrøm og Espen Lind vant begge priser under Spellamann i 1998. Foto: NTB scanpix

spellamnn tidene toppbilde

MATCHY MATCH: Værdamene i selvlagede antrekk på Spellemannprisen. Foto: NTB scanpix

Prisutdelinger er en gyllen anledning til å grave i bildearkivet. Spellemannprisen ble først arrangert i 1973, og lørdag er det nok en gang klart for musikkfest på Sentrum Scene og på Sentralen i Oslo.

MinMote har gravd frem en håndfull herlige «fashion faux pas» fra landets store musikkpris. Du husker sikkert flere av bildene, og noen av dem vil du forhåpentligvis synes er gøy å se igjen. Ta for eksempel Aqua-Lenes frekke stil, eller værdamenes matchende antrekk på 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

Lad opp til Spellemannprisen med disse antrekkene:

Anne Krigsvoll (1989)

Anne Krigsvoll delte ut en av Spellemannprisene i 1989, iført en silkekreasjon med lange ermer. Skuespilleren hadde også et tidsriktig hoftebelte - en kjetting med hengelås.

Espen Lind (1996)

Hei Espen (den gang artisten Sway), Tarzan ringte og ville ha tilbake jakken sin! Neida. Men sangfuglen Lind er et levende bevis på at ikke bare kvinnelige kjendiser kan skape moteøyeblikk utenom det vanlige. Det ble dog ingen Spellemann på Lind det året, og heller ingen pris for best kledd.

Lene Nystrøm (1998)

Samtidig som Lene Nystrøm gjorde stor suksess som frontfigur i popgruppen Aqua på slutten av 90-tallet, ble hun kjent for sin særegne klesstil. På scenen stilte hun gjerne i åletrange og avslørende antrekk, og Spellemannprisen i 1998 var intet unntak. Iført gjennomsiktig mesh-topp og knall rødt hår, var det ingen som kunne stjele showet fra Aqua-Lene.

Bertine Zetlitz, Lene Marlin og Espen Lind (1998)

Hva var det med pynteblazere på 90-tallet? Bertine Zetlitz har gjennomgått mange stilforvandlinger før hun endte opp som kveldens best kledde i denne kjolen, og dette er et av våre favoritt-moteøyeblikk. Sjekk også sikksakk-skillen til Lene Marlin!

Desire Sparre-Enger (1999)

Oslo. Spellemannprisen for 1999, utdelt 25/2-2000. Desire Sparre-Enger.
Oslo. Spellemannprisen for 1999, utdelt 25/2-2000. Desire Sparre-Enger.Anne Elisabeth Næss VG

Under navnet Bambee ga Sparre-Enger ut dancepop på slutten av 1990-tallet. Under Spellemannprisen oppsummerte hun 90-tallets trender som cowboyhatt, bar mage, fuskepels og blå øyneskygge i en og samme look.

Elin Tvedt (2000)

Nysingle Elin Tvedt bar ikke preg av det ferske bruddet med Espen Lind da hun troppet opp på Spellemannprisen i skinntopp i 2000. Til VG fortalte hun at hun gledet seg mest til nachspielet - og kanskje var antrekket planlagt deretter. Minneverdig var det i alle fall, særlig i kombinasjon med Elins tuperte partysveis.

Værdamene (2004)

Under tittelen «Fest-tvang for værdamene» ble TV 2s værdamer Benedikte Rasmussen, Eli Kari Gjengedal, Gry Hege Thorslund og Isabella Martinsen brettet ut over midtsidene i VG etter Spellemannprisen i 2004.

Og værdamene sparte ikke på kruttet - sammen stilte de i Spellemann-festens mest fargerike antrekk i alt fra glinsende rosa til kamuflasjemønster. I tillegg hadde de matchende, stramme «halsbånd» med tyll.

Kurt Nilsen (2004)

Kurt Nilsen matchet Dorthe Skappel da han tok imot prisen for årets låt for «My Street» i 2004. Den ferske «Idol»-vinneren hadde på seg helhvitt antrekk og entret prisutdelingen i ekte rockestjerne-stil med solbriller innendørs.

Bertine Zetlitz (2005)

På etterfesten i 2006 hadde Bertine Zetlitz på seg en kjole Anna Sui og tilbehør i alle mulige farger - som et knallgult hoftebelte, grønne støvletter og en kongeblå Balenciaga-veske.

Maria Haukaas Storeng (2005)

Denim går aldri av moten, men Maria Haukaas Storeng tok den kanskje litt vel langt under Spellemannprisen i 2005. Den avklipte toppen var matchet med et denim- og stoffskjørt og et belte med kveldens største beltespenne.

Mira Craig (2006)

Vi digget Miras frekke heklekjoler fra tidlig 2000-tallet, og selv stylet artisten dem på utallige måter - her med en stor, hvit fuskepels.

Marte Stokstad (2006)

I 2006 var det ingen proff rød løper og fotovegg ved ankomst til prisutdelingen, den gang på Chateau Neuf i Oslo. Gjestene kom med ytterjakker på. Her ser vi NRK-programleder Marte Stokstad med samboer Johannes Lund.

Maria Arredondo (2008)

Det uskyldige smilet til Maria Arredondo syntes knapt da hun ankom Spellemannprisen med kveldens drøyeste utringning i 2008. Kjolen kom fra den norske designeren Nora Farah og hadde også splitt opp til låret, men det var det kanskje ikke så mange som la merke til.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?