Amy Schumer ble kalt plus size - langer ut mot Glamour

SIER I FRA: Amy Schumer reagerer på at Glamour antyder at hun er plus size i magasinets nyeste utgave. Foto: NTB scanpix
SIER I FRA: Amy Schumer reagerer på at Glamour antyder at hun er plus size i magasinets nyeste utgave. Foto: NTB scanpix

Hollywood-skuespiller Amy Schumer (34) reagerer på å bli satt i plus size-bås av magasinet Glamour.

Skuespiller og komiker Amy Schumer har ved flere anledninger stått opp for kroppspresset kvinner utsettes for, og blitt applaudert for det. Nå er det motamagasinet Glamour som filleristes:

Onsdag la hun ut et Instagram-bilde av forsiden til magasinet, som denne måneden har laget en spesialutgave spesielt rettet mot kvinner som er plus size - altså over en viss størrelse.

«Kvinner som inspirerer oss: Melissa McCarthy, Adele, Amy Schumer og Ashley Graham», sier coveret.

Les også: Massiv kritikk av H&M for bruk av for tynne plus size-modeller

Dette får skuespilleren til å reagere. Under bildet skriver hun:

«Jeg synes ikke det er noe galt med å være plus size. Vakre, sunne kvinner. Plus size blir regnet som størrelse 16 i USA (46 i norsk størrelse). Jeg varierer mellom 6 og 8 (38 og 40). Glamour Magazine tar meg med i deres plus size-utgave uten å en gang spørre meg, og det føles helt feil. Unge jenter som ser kroppen min kan tenke: «Er det plus size?» Hva tenker dere? Mine tanker er at dette er ukult av Glamour, og hvertfall ikke glamorøst».

Les også: Historisk plus size-modell hylles for ny kampanje

Beklager

Ytringen har i skrivende stund fått 82 000 likes og i underkant av 6700 kommentarer, hvor de fleste oppleves som støttende.

En representeant for Glamour uttalte til Page Six at de elsker Amy og ikke ville fornærme henne.

- Først av alt - Vi elsker Amy og det gjør leserne våre også. Av den grunn plasserte vi henne på en av forsidene våre i fjor. Spesialutgaven som det siktes til er rettet mot kvinner som er størrelse 12 (44 i norsk størrelse), og viser i all enkelhet kvinner som inspirerer oss. Amy sine sterke og lidenskapelige meninger om å ha et positivt kroppsfokus er inspirerende, så vel som de andre kvinnene som nevnes. Utgaven beskrev henne ikke som plus size. Vi er lei oss hvis vi fornærmet henne på noen måte.

Les også: Acne får kritikk for bruk av tynne modeller

Også sjefredaktøren Cindi Leive legger seg flat:

Komikeren la dessuten ut en video hvor hun løper på stranden i bikini for å takke for støtten hun fikk av følgerene på Instagram og Twitter.

untitled link

Hvordan var din opplevelse i dag?