Desirée Kogevinas stjal showet på slottsbalkongen med dristig kjole

VAKTE OPPSIKT: Desirée Kogevinas skilte seg ut fra de kongelige gjestene med en asymmetrisk kjole og greskinspirert håroppsats. Fra venstre: Finlands president Sauli Niinisto, hans kone Jenni Haukio, prinsesse Sofia og prins Philip av Sverige, Desirée Kogevinas, Carlos Eugster, kronprinsesse Victoria og prins Daniel av Sverige. Foto: JON OLAV NESVOLD/NTB scanpix

Mens de andre kongelige sto på slottsbalkongen iført tekkelige selskapskjoler og rojale bånd, hadde Desirée Kogevinas valgt en asymmetrisk kjole i et rødt, gjennomsiktig stoff – som etterlot lite til fantasien.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Kongevinas er datter av kong Haralds kusine, grevinne Madeleine Bernadotte, fra hennes andre ekteskap med greske Nicolas Kogevinas, og var invitert til kongeparets storslåtte 80-års feiring med påfølgende gallamiddag tirsdag kveld.

Den røde, gjennomsiktige kjolen hadde hun stylet med svarte, høyhælte sandaler med åpen tå.

Skikk og bruk-ekspert, Reidar Helliesen, mener Kogevinas antrekk er et klart brudd på kleskoden som gjaldt på slottet tirsdag.

MinMote.no - Norges største moteside

– Det er veldig viktig å følge kleskoden i en høytidelig tilstelning som Kongeparets 80-års feiring, og dette er ikke alminnelig kutyme i det hele tatt. Skikk og bruk er i konstant endring, men er det noen som skal bryte reglene er det kongen og dronningen selv, ikke en gjest, sier Helliesen og fortsetter:

– Dette var et underlig antrekk. Man skulle trodd at dette er en person som ikke er vant til å være i de kongelige kretser. Dette er et upassende antrekk som utstråler at man vil ha oppmerksomhet. Det er godt kjent at man aldri skal ta glansen fra hverken et brudepar, eller kongeparet som her. Og det er akkurat det hun gjør, sier Helliesen.

VÅGALT ANTREKK: Desirée Kogevinas var iført en gjennomsiktig, rød kjole og høyhælte sandaler med åpen tå da hun ankom gallamiddagen på slottet i går, sammen med moren Madeleine Kogevinas. Foto: HÅKON MODVOLD LARSEN/NTB scanpix

Heller ikke MinMote-leder Martine Lunder er imponert over Kogevinas antrekk.

– Oi, jøss! Her er det noen som er klar for party, men kanskje uten å ha gjort voldsom research på hva som er et innafor antrekk! Kjolen er riktignok lang, men mildt sagt i frekkeste laget for en slik tilstelning. Dette ligner noe Kate Moss kunne hatt på seg på rivieraen, og selv da ville det vekket oppsikt. Åpne sko er heller ikke vanlig på denne typen arrangementer, men man kan komme unna med det hvis det gjøres veldig elegant, slik jeg synes Mette-Marit for eksempel gjorde under prinsebryllupet i Stockholm. Men dette bikker dessverre over i vulgært, mener Lunder, og legger til:

– Det positive er jo at det alltid er litt deilig morsomt med folk som åpenbart kjører sololøp også når det gjelder antrekk da – dette MÅ jo ha blitt en snakkis på slottet i kveld.

Les også: SYV BILDER SOM BEVISER AT SONJA VAR DEN STILIGSTE KONGELIGE PÅ 60-TALLET

TV2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, mener på sin side Kogevinas antrekk er befriende.

– En av damene som fikk mye oppmerksomhet både på Slottsbalkongen og i den kongelige prosesjon ved festen på Slottet er unge Desiree Kogevinas. Både på grunn av sin flammende røde asymmetriske aftenkjole, sitt greske gulldiadem og sine åpne aftensandaler. Desiree er barn av sin tid – og kler seg og ter seg deretter. Befriende synes jeg, sier Totland til MinMote.

Publisert: