Norsk designerduo i retten onsdag

DESIGNERDUO: Det er Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors som står bak det norske motehuset Mardou & Dean. Foto: NTB scanpix
DESIGNERDUO: Det er Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors som står bak det norske motehuset Mardou & Dean. Foto: NTB scanpix

Den norske designerduoen Mardou & Dean er saksøkt av en tidligere ansatt som mener hun ble urettmessig oppsagt. Klesmerket har svart med å kreve millionerstatning.

Det er satt av to dager til rettsaken i Oslo tingrett 1. juli, hvor en tidligere selger har søksøkt firmaet. Hun krever erstatning på rundt 500.000 kroner for tapte arbeidsinntekter som følge av urettmessig avskjed, samt oppreisning for tort og svie for urettmessig avskjed og manglende utbetaling av feriepenger. Det opplyser saksøkerens advokat Kenneth Strømme Gundersen.

Ingrid Breholdt og Patrik Rosenfors bak Mardou & Dean har svart med et motkrav på nesten 1,5 millioner. Ifølge sluttinnleggene, som er sendt til Oslo tingrett, hevder de den tidligere ansatte blant annet har produsert varer det ikke fantes kunder til, lagt inn falske ordrer, oppgitt feil salgstall og prioritert andre arbeidsforhold.

- Dette er en veldig alvorlig sak og det er ingen tvil om at dette er et stort tap for Mardou & Dean, både pengemessig, for ryktet og goodwill i bransjen, sier motehusets advokat Sigurd-Øyvind Kambestad.

Saksøkeres advokat, Kenneth Strømme Gundersen mener det er lagt frem lite dokumentasjon som rettes mot selgeren.

- Min klient har gjort en svært god jobb for Mardou & Dean i flere år. Etter flere år med hardt arbeidspress ble hun sykemeldt. Mardou & Dean gav henne da avskjed. Min klient kunne ikke akseptere begrunnelsen for avskjeden og saksøkte M&D for å få satt avskjeden til side og dekket sitt økonomiske tap. Mardou & Dean tok da ut motsøksmål med et fantasikrav på 1,5 mill. Det har for å si det forsiktig vært et sjokk for henne, selv om vi er helt sikre på at det ikke er grunnlag for kravet, skriver han i en e-post til MinMote.

Mardou & Dean ble grunnlagt i 2007 og var opprinnelig et jeansmerke, men utvidet sortimentet i 2011. Merket sammenlignes med Acne og Whyred, og i 2014 skrev MinMote om at merket tidoblet omsetningen sin på bare tre år. Fra en omsetning på én million kroner i 2011, viser tall fra fjoråret at merket omsatte for ti millioner kroner i 2013.

I 2014 var designerduoen i retten etter uenigheter med Oslo Kemnerkontor om skattebetalinger.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?